Στο μπάσκετ «ακουμπούν» οι ελπίδες του «κυανόλευκου» κόσμου…

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Στο μπάσκετ «ακουμπούν» οι ελπίδες του «κυανόλευκου» κόσμου…

Ιδιαιτέρως παράξενη η φετινή αγωνιστική περίοδος για την «κυανόλευκη» κοινωνία. Αδιαμφισβήτητα παράξενη…

Η – κατά τεκμήριο – «ναυαρχίδα» των αγωνιστικών Τμημάτων του Συλλόγου, το ποδόσφαιρο, κινείται στο χάος, που συνδέει την ανυπαρξία με την ανυποληψία.

Όπως όλες οι πλευρές, οι οποίες εμπλέκονται στο όλο θέμα έχουν εξηγήσει, η απόφαση συμμετοχής στο τοπικό πρωτάθλημα έχει καθαρά προσχηματική σημασία και εξυπηρετεί κάποιες δευτερεύουσες ανάγκες και όχι τη βιώσιμη προοπτική λύσης, η οποία αναζητήθηκε και θα εξακολουθήσει να αναζητείται.

Φυσικά, είναι εύλογο ο κόσμος να μην μπορεί να εκδηλώσει το οπαδικό του πάθος μέσα από μία προσπάθεια, η οποία αφορά σε συμμετοχή για… ιστορικούς λόγους (για να μην καταγραφεί αγωνιστική αποχή του ποδοσφαιρικού Ημίθεου κατά τη σεζόν 2019-2020) ή σε συνέχιση της κατοχύρωσης των δικαιωμάτων χρήσης του Καυτανζογλείου ή της αξιοποίησης νεαρών παιδιών, με το βλέμμα στο αγωνιστικό μέλλον της ομάδας…

Ο Ηρακλειδέας, όπως ο κάθε οπαδός μεγάλου Συλλόγου, διψά για κίνητρο κερκίδας, για οπαδικά… «γούστα», για προοπτική διάκρισης και επιτυχιών.

Και αυτήν την εικόνα του την προσφέρει – για φέτος – η ομάδα μπάσκετ, η οποία – κατά ευτυχέστατη συγκυρία – επανήλθε στα παρκέ της μεγάλης κατηγορίας… την πλέον κατάλληλη στιγμή.

Τη στιγμή, που χρειαζόταν για να «κρατήσει» αυτόν τον διαλυμένο ψυχικά κόσμο, την ώρα κατά την οποία εκείνος αναζητούσε ένα κλαδί για να πιαστεί κατά την πτώση του στον γκρεμό της απόλυτης απογοήτευσης.

Η ευθύνη, που επωμίζεται το «κυανόλευκο» μπάσκετ φέτος είναι τεράστια. Κατά πολύ μεγαλύτερη από εκείνη, που θα μπορούσε να προβλέψει ότι θα επωμιστεί, όταν επί οκτώ χρόνια προσδοκούσε να επανέλθει στη φυσική θέση του.

Ο κόσμος θα είναι δίπλα στην ομάδα, για να μεταφέρει στο παρόν εικόνες και καταστάσεις από το ένδοξο «κυανόλευκο» μπασκετικό παρελθόν, με ένα Ιβανώφειο βγαλμένο από την εποχή του Ίνγκραμ, να ανασύρει μνήμες και να κινητοποιεί οπαδικό πάθος, συνθήκες ικανές να διαδραματίσουν ρόλο «λειτουργικού υποκατάστατου» (όπως αναφέρεται στην Κοινωνική Ψυχολογία), απέναντι στο βαθύτατο τραύμα του ποδοσφαίρου…

Αρκεί το όλο «σκηνικό», που θα στηθεί γύρω από την προσπάθεια της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη, να λειτουργήσει θετικά και να φέρει το πολυπόθητο θετικό αποτέλεσμα.

Αυτή είναι η βαριά ευθύνη της ομάδας μπάσκετ, κατά τη φετινή – άκρως ιδιαίτερη – σεζόν και έχει τρις ευχές όλης της «κυανόλευκης» οικογένειας για κάθε επιτυχία…

 

Scroll Up