Τι είχες Άρη, τι είχα… από την αρχή

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ξεκάθαρα ο Άρης κλώτσησε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να μπει σε ρόλο οδηγό στην προσπάθεια κατάκτησης της 3ης θέσης στα play offs. Διότι αντικειμενικά, αυτός είναι ο στόχος των Κιτρινόμαυρων, ώστε να μην τους ενδιαφέρει ποιος θα πάρει το Κύπελλο.

Η ομάδα του Χερμάν Μπούργος τα είχε όλα υπέρ της. Έπαιζε στην έδρα της, ανεβασμένη και φορμαρισμένη, απέναντι σε έναν αντίπαλο που μπήκε στο γήπεδο με προβλήματα και χωρίς πολλές εναλλακτικές λύσεις. Μόνο που το πρόβλημα του Άρη αποδείχθηκε πολύ πιο σημαντικό και κομβικής σημασίας για την εξέλιξη του αγώνα.

Οι Κιτρινόμαυροι έχουν «θέμα» στο σκοράρισμα και πολύ περισσότερο όταν απέναντί τους βρίσκουν πολύ κλειστές άμυνες. Άμυνες-μπετόν σαν αυτή που παρουσίασε την Κυριακή ο Παναθηναϊκός. Όπως αποδείχθηκε, η επιθετική εικόνα του Άρη στα προηγούμενα ματς, ήταν απόρροια του τρόπου παιχνιδιού των αντιπάλων κι όχι δικής του. Όταν βρίσκει απέναντί του κλειστές άμυνες, έχει μεγάλα ζόρια. Και δεν είμαι σίγουρος ότι είναι αποκλειστικά και μόνο θέμα προπονητή. Διότι τουλάχιστον τρεις φορές οι παίκτες του Άρη «πάτησαν» στην αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν ήξεραν τι να κάνουν. Συν το ότι σημαντικοί ποδοσφαιριστές, όπως ο Γκάμα, ο Εντιαγέ και ο Καμαρά βρέθηκαν σε κακό βράδυ.

Στην εξίσωση προφανώς μπαίνει και ο προπονητής. Κυρίως για τη διαχείριση του υλικού του. Κυνηγώντας τη νίκη σε ένα ματς, προφανώς και δεν γίνεται να κάνεις αλλαγές στην επίθεση στα τελευταία πέντε λεπτά του ματς. Αλλά κι αυτό δείχνει ότι ο Μπούργος ακόμη μαθαίνει τον Άρη. Ο οποίος δεν έχασε τον στόχο, αλλά σίγουρα απώλεσε μια ευκαιρία για να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του.