Το ερωτηματικό της επιστροφής μετά τις διακοπές και ο επαγγελματισμός των παικτών – οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Τελειώνει την Πέμπτη το 10ήμερο ρεπό για τους παίκτες του ΠΑΟΚ και επιστρέφουν στις προπονήσεις. Το θέμα είναι πώς επιστρέφουν… Κι αυτό ισχύει φυσικά για όλες τις ομάδες, όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ.

Εννοώ, αυτό που ο καθένας που έχει σχέση με τον αθλητισμό μπορεί να καταλάβει. Σ’ αυτό το δεκαήμερο για όλους τους παίκτες έχει μεγάλη σημασία τι εξωγηπεδική ζωή έκαναν και εάν ακολούθησαν σωστή διατροφή και πρόγραμμα συντήρησης της φυσικής τους κατάστασης. Διότι ξεκούραση δεν χρειάζονταν επί της ουσίας. Η σεζόν είναι ακόμα στην αρχή της. Αρκεί ένα δεκαήμερο χωρίς σωστή αθλητική ζωή για να σε βγάλει εκτός φόρμας. Για παράδειγμα ταξίδια αναψυχής, όπως του Μπράντον στο Ντουμπάι, είναι επίφοβα.

Οι παίκτες όλων των ομάδων σταμάτησαν το πρωτάθλημα έχοντας έναν συγκεκριμένο ρυθμό. Εάν τον χάσει κάποιος, θα χάσει και χρόνο μέχρι να επανέλθει. Θα χρειασθεί μία δεύτερη προετοιμασία μετά την καλοκαιρινή, κι αυτό δεν είναι καλό για καμία ομάδα. Για παράδειγμα, ο ΠΑΟΚ θα πάει στην Κύπρο για φιλικά και προπονήσεις για συντήρηση και όχι για να κάνει προετοιμασία ο Λουτσέσκου από την αρχή.

Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να βάλει κάποιον πίσω από κάθε παίκτη για να τον ελέγχει. Το πώς θα γυρίσουν μετά τις μίνι διακοπές οι παίκτες εναπόκειται στον επαγγελματισμό του καθενός. Κανέναν δεν μπορεί να αναγκάσεις να συμπεριφέρεται ως επαγγελματίας στην προσωπική του ζωή, ή όταν έχει διακοπές. Γι’ αυτό πλέον στις περισσότερες ευρωπαϊκές ομάδες τσεκάρουν εκτός από τις ποδοσφαιρικές ικανότητες και τον χαρακτήρα ενός παίκτη πριν τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Το θετικό για τον ΠΑΟΚ στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι είχε διεθνείς παίκτες με υποχρεώσεις στις Εθνικές τους ομάδες, που διατήρησαν τον ρυθμό τους, όπως για παράδειγμα ο Ζίφκοβιτς, ο Κουλιεράκης, ο Κωνσταντέλιας και ο Κούρτιτς.

Το πώς θα επιστρέψουν, όμως, οι ομάδες μετά την διακοπή έχει να κάνει καθαρά με τον επαγγελματισμό των παικτών τους μετά τις 13 Νοεμβρίου που διακόπηκε το πρωτάθλημα. Όποιες ομάδες επανέλθουν ανέτοιμες θα το πληρώσουν. Μην ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ στην αρχή της σεζόν πλήρωσε ακριβά το γεγονός ότι ήταν ανέτοιμος με τον πολύ πρόωρο αποκλεισμό από την Ευρώπη στα δύο παιχνίδια με την Λέφκσι.

Αυτή η διακοπή δημιουργεί ένα μεγάλο ερωτηματικό για τον δεύτερο γύρο ακόμα και για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Παναθηναϊκό. Όποια ομάδα επιστρέψει με ένα – δύο κακά αποτελέσματα θα κλυδωνιστεί σε βαθμό τέτοιο που μπορεί να αλλάξει και την πορεία της από δω και πέρα.