Το καθήκον και ο ποδοσφαιρικός εγωισμός

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Share:

Ομολογουμένως και προφανέστατα, ο Ηρακλής δεν κινδυνεύει να υποκύψει στο μοιραίο, μόνο σε επίπεδο αγωνιστικό. Η διοικητική ανεπάρκεια, η οποία έχει εκδηλωθεί ποικιλοτρόπως, κατά τη διάρκεια αυτής της… επάρατης σεζόν, που φτάνει στο τέλος της, έχει… «προνοήσει» να κινδυνεύει η ομάδα και από εξωαγωνιστικά αίτια.

Μπροστά στους αγώνες, που υπολείπονται μέχρι το τέλος, όμως – τους δύο αυτής της εβδομάδας στο Καυτανζόγλειο και εκείνον του Μαΐου στα Περιβόλια με τον Πλατανιά – ορθώνεται ξεκάθαρη η απόλυτη ευθύνη του αγωνιστικού τμήματος.

Πέρα από τη λογική της αρνητικής επίδρασης, που ασκεί ο εξωαγωνιστικός παράγων, ο οποίος, πράγματι, δεν δημιουργεί συνθήκες συγκέντρωσης στον στόχο για τους ποδοσφαιριστές (και πάλι έχουν μείνει σημαντικά πίσω στις πληρωμές, ενώ κάποιοι αντιμετωπίζουν και λειτουργικά προβλήματα καθημερινότητας, όπως την απειλή των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων τους ότι θα τους κάνουν έξωση, λόγω απλήρωτων ενοικίων…), ωστόσο η ευθύνη παραμένει καθαρή και ευδιάκριτη.

Είναι η ευθύνη της γόνιμης και αξιοπρεπούς λογικής ότι «εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας και ό,τι άλλο είναι να συμβεί, ας συμβεί». Και αυτό είναι το πρόταγμα, το οποίο οφείλουν να θέσουν αθλητές και τεχνική ηγεσία, μπροστά στις τρεις μάχες, που απομένουν.

Το πρόταγμα του δικού τους αθλητικού – επαγγελματικού καθήκοντος, ώστε να μην έχει κανείς από την οικογένεια του Συλλόγου να τους προσάψει οτιδήποτε. Μπορεί να τους προσάπτει την αποτυχία στο πεδίο επιδίωξης της ανόδου, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι λογικό να θέλουν να φορτωθούν και το βάρος ενός υποβιβασμού.

Διότι, πέραν του επαγγελματικού και αθλητικού καθήκοντος, τίθεται και ένα μέγιστο (για κάθε αθλητική προσωπικότητα) ζήτημα προσωπικού ποδοσφαιρικού (στην περίπτωσή μας) εγωισμού…

Ποιος θέλει να καταγραφεί στο βιογραφικό του ότι πρωταγωνίστησε στο ρόστερ, που έριξε τον Ηρακλή από τη δεύτερη στην τρίτη κατηγορία; Ρητορικό το ερώτημα… Φυσικά, κανείς…

Με αυτή τη συλλογιστική ως εφόδιο θα πρέπει να ριχτούν στις προσεχείς μάχες οι «κυανόλευκοι» ποδοσφαιριστές, στοχεύοντας στην υπέρβαση, με περίσσιο πάθος και επιδιώκοντας το καλύτερο.

Και, επιτέλους, να το πετύχουν…

 

 

Δείτε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll Up