Το πρόβλημα του Γυμναστικού, πρόβλημα ΟΛΟΥ του Ηρακλή

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Μπορεί στην πλειονότητα των Ηρακλειδέων να έχει καταστεί εύκολα αντιληπτό, χωρίς την ανάγκη απτών παραδειγμάτων, όμως ένα τέτοιο μας δίνεται αυτήν την περίοδο, μέσα από τη φιλολογία περί δυνατότητας αξιοποίησης της «κυανόλευκης» ακίνητης περιουσίας.

Ο λόγος περί της σπουδαιότητας της κατάστασης του Ερασιτέχνη, σε σχέση με το όλον του Συλλόγου, μία σπουδαιότητα, η οποία αποδεικνύεται τόσο ξεκάθαρα μέσα από αυτήν την περίπτωση.

Τα πράγματα είναι απλά και καταγράφουν την αδυναμία του Γυμναστικού Συλλόγου να προχωρήσει στην εκμετάλλευση και αξιοποίηση της περιουσίας του, εφόσον πρώτα δεν λύσει το δομικό, το θεμελιώδες δικό του πρόβλημα, αυτό της φοροτεχνικής επανεκκίνησής του.

Με μπλοκαρισμένο τον αριθμό φορολογικού μητρώου, το Σωματείο δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμία νόμιμη πράξη συναλλαγής και συμφωνίας για την περιουσία του και – ως εκ τούτου – αδυνατεί να προκύψει το παραμικρό όφελος, τόσο για τα Τμήματα του Ερασιτέχνη, όσο και για τα μεγάλα Τμήματα του Συλλόγου (ποδόσφαιρο, μπάσκετ βόλεϊ), τα οποία θα εδικαιούντο μέρισμα από μία τέτοια εξέλιξη.

Ο Γυμναστικός, συνεπώς, δεν είναι απλώς «η μητέρα του Συλλόγου» στο πεδίο της θεωρίας, αλλά ο κεντρικός φορέας του ΟΛΟΥ Ηρακλή και από την εύρυθμη και υγιή λειτουργία του εξαρτάται κάθε επιμέρους τμήμα αυτού του άρρηκτου συνόλου…

 

Scroll Up