Το σύστημα, οι ρόλοι και τα πρόσωπα

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Η αλήθεια είναι πως η κίνηση του Χερμάν Μπούργος να αλλάξει σύστημα στο Άρη προκάλεσε έκπληξη. Όπως και οι επιλογές ρόλων σε συγκεκριμένα πρόσωπα μέσα στο ματς.

Οι Κιτρινόμαυροι που την τελευταία τετραετία παίζουν σχεδόν… αποκλειστικά με 4-2-3-1, κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και για περίπου μισή ώρα παρατάχθηκε με 3-5-2 και 3-4-3, δηλαδή με τρεις στην άμυνα και φουλ μπακ.

Είναι ξεκάθαρο πως το ρίσκο δεν βγήκε στον προπονητή του Άρη, καθώς, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του στην κυριολεξία «ψαχνόταν» μέσα στο γήπεδο. Δυσκολεύτηκε ως… δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, χάθηκαν μπάλες, δεν έπιασε τα γνωστά στάνταρ απόδοσης, στοιχεία που προκάλεσαν εκνευρισμό και ήταν… βούτυρο στο ψωμί του αντιπάλου. Εντιαγέ και Ιτούρμπε δεν ανταποκρίθηκαν στους ρόλους τους, για διαφορετικούς λόγους βέβαια (ο Σενεγαλέζος δεν είναι τόσο γρήγορος για να παίξει πλάγιος και ο Παραγουανός δεν βρήκε χώρους), ενώ και στην άμυνα η τριάδα δεν… τράβηξε. Όχι αμυντικά, αλλά στη συμμετοχή της στο επιθετικό τρανζίσιον. Μπεναλουάν και Μπράμπετς έπαιξαν δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα, με τον Φαμπιάνο να δίνει βάθος στην άμυνα και να μην κάνει το γνωστό παιχνίδι του με την μεταφορά της μπάλας προς την επίθεση.

Ο Μπούργος έκανε γρήγορα αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο, το «μάζεψε» και μετά άλλαξε το σύστημα, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν κακό για τον Άρη.