ΑΡΗΣ: Το πρόβλημα που γίνεται… λύση!

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Το μεγάλο πρόβλημα του Άρη στις αρχές της σεζόν ήταν η προβληματική λειτουργία της μεσαίας γραμμής του. Φάνηκε και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια (παρά την πρόκριση επί της Γκόμελ), κυρίως όμως δημιούργησε πολλά ζητήματα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Τα δίδυμα, Ντουκουρέ-Νταμπό, Ντουκουρέ-Ντιόπ, Ντιόπ-Νταμπό, ουδέποτε βρήκαν «χημεία» μεταξύ τους.

Τώρα πλέον, μερικούς μήνες αργότερα, η μεσαία γραμμή των Κιτρινόμαυρων… εξελίσσεται ίσως στην πιο πλήρη. Σε αυτό συνέβαλε, αρχικά η προσθήκη και η γρήγορη προσαρμογή του Ετέμπο, ο οποίος «έδεσε» στα χαφ και μάλιστα, «βοήθησε», σε πρώτη φάση, τον Νταμπό (αφού ο Ντουκουρέ είχε ήδη τεθεί νοκ άουτ) να δείξει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο.

Η δεύτερη κίνηση, η οποία πιστώνεται ξεκάθαρα στον Άλαν Πάρντιου ήταν η… μετακόμιση του Ματέο Γκαρσία, από τα άκρα στον άξονα. Ο Αργεντινός έδωσε πράγματα που έλειπαν από την ομάδα, όπως ταχύτητα και δημιουργικότητα στο επιθετικό τρανζίσιον. Και πλέον είναι κατανοητό πως ο Ματέο, με τις εμφανίσεις που κάνει και την προσφορά που έχει στην ανάπτυξη του συνόλου, πολύ δύσκολα θα βγει από την ενδεκάδα.

Πλέον ο Άρης πηγαίνει στην τρίτη κίνησή του που είναι η προσθήκη του Βλάντιμιρ Νταρίντα. Με την έλευσή του η ομάδα της Θεσσαλονίκης αποκτά μία επιλογή, που δίνει τη δυνατότητα στον Πάρντιου να παίξει με όποιον σχηματισμό θεωρεί ότι ταιριάζει σε κάθε παιχνίδι. Καταρχάς κι επειδή το… βασικό σύστημα της ομάδας θα είναι το 4-3-3, η τριάδα των Ετέμπο, Νταρίντα και Ματέο Γκαρσία, φαίνεται πως έχει τον πρώτο λόγο. Από… πίσω έρχονται ο Μπράιαν Νταμπό και Σέικ Ντουκουρέ, ενώ όπως φάνηκε και στο φιλικό με την Μακάμπι Χάιφα, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να βοηθήσει ως εσωτερικός μέσος και ο Έντουιν Ροντρίγκεζ.

Έτσι μπορεί πλέον να γίνει εύκολα αντιληπτό πως η μεσαία γραμμή του Άρη, από το μεγάλο πρόβλημά του, εξελίσσεται, το δυνατό όπλο του ενόψει της συνέχειας των υποχρεώσεων, στην προσπάθεια να πλασαριστεί η ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται μέχρι τα Play offs.