Αθώωσαν βιαστές γιατί το θύμα ήταν «πολύ αρρενωπό» και «καθόλου ελκυστικό»!

Συντάκτης: Share:

Μία 22χρονη γυναίκα βιάστηκε στην Ανκόνα πριν 3 χρόνια. Η δίκη έγινε και οι δύο βιαστές κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν για την πράξη τους.

Η απόφαση που βγήκε αρχικά από το δικαστήριο, “έβγαλε από τα ρούχα της” την κοινωνία της Ιταλίας, αφού με βάση το σκεπτικό του δικαστηρίου, που αποτελείτο από γυναίκες, οι βιαστές αθωθώθηκαν, γιατί το

θύμα ήταν.. «πολύ αρρενωπό» και σε καμία περίπτωση ελκυστικό!..
Η απόφαση τότε δεν είχε γίνει γνωστή, αλλά ήλθε στην επιφάνεια τώρα, καθώς το ανώτατο δικαστήριο άσκησε έφεση και η υπόθεση εκδικάστηκε και πάλι.
Η τότε γυναικεία σύνθεση του Δικαστηρίου έβγαλε την απόφαση από μια φωτογραφία της γυναίκας, αλλά και τις τοποθετήσεις των βιαστών της, ότι… αυτή δεν τους άρεσε. Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών είπε ότι στο κινητό του, την είχε καταχωρημένη ως… «ο Βίκινγκ».
Η Τσίντζια Μολινάρο, δικηγόρος της βιασθείσης είπε ότι: «Ηταν αηδιαστικό. Οι δικαστές βρήκαν διάφορους λόγους για να τους αθωώσουν και ένας από αυτούς ήταν πως το θύμα ήταν άσχημο και μάλιστα παραθέτουν στα πρακτικά και μια φωτογραφία για να τεκμηριώσουν την απόφασή τους».
Τότε, με βάση τα όσα είπε η κοπέλα που βιάστηκε, της έριξαν ναρκωτικό χάπι στο ποτό της σε μια έξοδό τους μετά από μάθημα. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη γυναίκα είχε αποφανθεί ότι οι τραυματισμοί της ήταν συμβατοί με βιασμό και βρήκε υπνωτική ουσία στο αίμα της.
Πηγη:www.gazzeta.gr