Έκλεστοουν: «Θα έτρωγα και σφαίρα για τον Πούτιν»

Συντάκτης: Share:

Δηλώσεις που θα συζητηθούν, έκανε ο πρώην ισχυρός άνδρας της Formula 1, Μπέρνι Εκλεστόουν. Ο Βρετανός στήριξε τον Βλάντιμιρ Πούτιν, κατηγόρησε τον Ζελένσκι ότι δεν θέλει να τερματίσει τον πόλεμο, ενώ δήλωσε πως είναι απαράδεκτος ο αποκλεισμός των Ρώσων οδηγών από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο Μπέρνι Έκλεστοουν ανέφερε πως ο πρόεδρος της Ρωσίας είναι ένας «πρώτης τάξης άνθρωπος», που έκανε «λάθη». Ο ίδιος επέκρινε τον ηγέτη της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι «δεν άκουσε» το Κρεμλίνο.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ITV, Good Morning Britain το πρωί της Πέμπτης, ο Έκλεστοουν είπε ότι η εισβολή στην Ουκρανία «θα μπορούσε να είχε τελειώσει διαφορετικά» αν ο Ζελένσκι «μιλούσε με τον Πούτιν».

«O Ζελένσκι θα έπρεπε να μιλήσει με τον Πούτιν. Ο άλλος στην Ουκρανία, το επάγγελμά του το καταλαβαίνω, ήταν κωμικός – και νομίζω ότι φαίνεται ότι θέλει να συνεχίσει αυτό το επάγγελμα. Νομίζω ότι, αν είχε σκεφτεί ορισμένα πράγματα, σίγουρα θα είχε κάνει μεγαλύτερη προσπάθεια να μιλήσει στον κύριο Πούτιν, ο οποίος είναι λογικός άνθρωπος και θα τον είχε ακούσει και πιθανότατα θα είχε κάνει κάτι γι’ αυτό», σημείωσε.

Για τον Πούτιν είπε πως είναι «όπως πολλοί επιχειρηματίες, σίγουρα όπως εγώ, κάνουμε λάθη κατά καιρούς και όταν κάνεις το λάθος, πρέπει να κάνεις το καλύτερο για να βγεις από αυτό».

Ένας εκπρόσωπος της Formula 1 σχολίασε: «Τα σχόλια που έκανε ο Μπέρνι Έκλεστοουν είναι προσωπικές του απόψεις και έρχονται σε πολύ μεγάλη αντίθεση με τη θέση των σύγχρονων αξιών του αθλήματός μας».