Φέτελ: Ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Formula 1 στο τέλος του 2022!

Συντάκτης: Share:

O Σεμπάστιαν Φέτελ θα ολοκληρώσει την καριέρα του στη Formula 1 στο τέλος της φετινής σεζόν, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την Άστον Μάρτιν.

Ο Γερμανός πιλότος της Άστον Μάρτιν προκάλεσε σοκ στα paddock της Formula 1, καθώς ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από το σπορ στο τέλος της φετινής σεζόν. Έχοντας κατακτήσει 4 συνεχόμενους Παγκόσμιους τίτλους (μεταξύ 2010-2013), 53 νίκες και έχοντας ανέβει στο βάθρο 122 φορές, ο Γερμανός ολοκληρώνει μια λαμπρή καριέρα στην F1.

Ο Sebastian Vettel δήλωσε: «Είχα το προνόμιο να συνεργαστώ με πολλούς φανταστικούς ανθρώπους στη Formula 1 τα τελευταία 15 χρόνια. Eίναι πάρα πολλοί για να τους αναφέρω και να τους ευχαριστήσω. Τα τελευταία δύο χρόνια είμαι οδηγός της ομάδας της Aston Martin και, παρόλο που τα αποτελέσματά μας δεν ήταν τόσο καλά όσο ελπίζαμε, είναι πολύ σαφές για μένα ότι συγκεντρώνει όλα όσα χρειάζεται μια ομάδα για να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο τα επόμενα χρόνια».

«Μου άρεσε πραγματικά να συνεργάζομαι με μια τόσο σπουδαία ομάδα ανθρώπων. Όλοι, ο Lawrence Stroll, ο Lance Stroll, ο Martin Whitmarsh, ο Mike Krack, τα ανώτερα στελέχη, οι μηχανολόγοι, οι μηχανικοί και η υπόλοιπη ομάδα, είναι φιλόδοξοι, ικανοί, έμπειροι, αφοσιωμένοι και φιλικοί, και τους εύχομαι καλή τύχη».

«Ελπίζω ότι η δουλειά που έκανα πέρυσι και συνεχίζω να κάνω φέτος θα βοηθήσει στην ανάπτυξη μιας ομάδας που θα κερδίζει στο μέλλον, και θα δουλέψω όσο πιο σκληρά μπορώ από τώρα μέχρι το τέλος της χρονιάς με αυτόν τον στόχο στο μυαλό μου, δίνοντας όπως πάντα τον καλύτερό μου εαυτό στους τελευταίους 10 αγώνες».

«Η απόφαση να αποσυρθώ ήταν δύσκολη για μένα και πέρασα πολύ χρόνο σκεπτόμενος. Στο τέλος της χρονιάς θέλω να αφιερώσω περισσότερο χρόνο για να σκεφτώ σε τι θα επικεντρωθώ στη συνέχεια. Είναι πολύ σαφές για μένα ότι, ως πατέρας, θέλω να περνάω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου. Αλλά σήμερα δεν πρόκειται να πω αντίο. Αντίθετα, η σημερινή ημέρα είναι για να πω ευχαριστώ σε όλους και όχι λιγότερο στους οπαδούς, χωρίς την παθιασμένη υποστήριξη των οποίων η Formula 1 δεν θα μπορούσε να υπάρξει».