Κοντά σε συμφωνία Ραικόνεν και Άλφα Ρομέο

Συντάκτης: Share:

Όπως φημολογείται έντονα το τελευταίο διάστημα, ο Kimi Raikkonen επιθυμεί να παραμείνει για ακόμη μία σεζόν στην Formula 1 με την ομάδα της Alfa Romeo, και όπως όλα δείχνουν υπάρχει πλέον συμφωνία για ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Όπως αναφέρει το Motorsport.com, ο Φινλανδός έχει επιλέξει να παραμείνει τουλάχιστον για ακόμη μία σεζόν στο σπορ, με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται εντός των επόμενων ημερών.

Αυτό είναι κάτι άλλωστε που έρχεται σε συμφωνία και με τα λεγόμενα του υπευθύνου της ομάδας, Fred Vasseur, ο οποίος είχε τονίσει ότι η παρουσία του πρωταθλητή του 2007 στην Alfa Romeo αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την ομάδα, και θα ήθελε να συνεχιστεί την επόμενη χρονιά.

Αν και η φετινή παρουσία της Alfa Romeo στο πρωτάθλημα δεν είναι καλή, με την ομάδα να βρίσκεται στην όγδοη θέση της βαθμολογίας με μόλις 4 βαθμούς – 2 για τον Raikkonen και 2 για τον Giovinazzi – οι βλέψεις παραμένουν υψηλές για το μέλλον, και η παραμονή του Raikkonen σίγουρα βοηθά για την συνέχεια.

Η τεράστια εμπειρία του Φινλανδού, ο οποίος πρόκειται να γίνει ο οδηγός με τις περισσότερες εκκινήσεις σε GP αυτό το σαβ/κο, αποτελεί σίγουρα ένα θετικό για την ομάδα, ενώ η ανταγωνιστικότητά του παραμένει ακόμη σε υψηλά επίπεδα, παρά το γεγονός ότι είναι πλέον 40 ετών.

Πιο δύσκολη φαντάζει πλέον η παρουσία του Antonio Giovinazzi το 2021, με τον Ιταλό να φαίνεται ότι θα χάσει την θέση του στην ομάδα, καθώς δεν κατάφερε να δείξει τα αναμενόμενα από πέρυσι. Η ασταθής σε πολλές περιπτώσεις απόδοσή του δείχνει ότι θα του στερήσει την παρουσία του την επόμενη σεζόν, με την θέση του να θεωρείται δεδομένο ότι θα δοθεί στον Mick Schumacher.

Ο γιος του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Michael, είναι πρωτοπόρος της βαθμολογίας στο φετινό πρωτάθλημα της F2 και μέλος της ακαδημίας νέων οδηγών της Ferrari, και οι εμφανίσεις του φαίνεται ότι του έχουν εξασφαλίσει μία θέση στην Formula 1 την επόμενη σεζόν.

Τέλος, φημολογείται ότι ακόμη ένας οδηγός από τις ακαδημίες της ιταλικής εταιρίας θα βρεθεί στην F1, παίρνοντας την μία από τις δύο θέσεις στην ομάδα της Haas.