Ξανά στην κορυφή ο Λεκλέρ στις δοκιμές με τη Ferrari στην  Σαουδική Αραβία

Συντάκτης: Share:

O Σαρλ Λεκλέρ ήταν ο ταχύτερος οδηγός και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Σαουδικής Αραβίας για λογαριασμό της Scuderia Ferrari.

Αποτελέσματα GP Σαουδικής Αραβίας FP2

Η δράση συνεχίστηκε στην πίστα της Τζέντα για το GP Σαουδικής Αραβίας της Formula 1 με το FP2 Να μας προσφέρει ακόμα μία ώρα άφθονης δράσης. Ο Σαρλ Λεκλέρ έκανε το δύο στα δύο την Παρασκευή για τη Scuderia Ferrari με ταχύτερη επίδοση το 1:30,074. Ξανά στη 2η θέση ο Μαξ Φερτάπεν, δίχως όμως να κάνει χρόνο με τη μαλακή γόμα.

 

Οι δύο Mercedes έδειξαν πιο ανταγωνιστικές παρά το έντονο porpoising, ενώ ανάλογη εικόνα είχε και η McLaren. Εντυπωσιακό από το FP2 ήταν το γεγονός πως μόλις ένα δευτερόλεπτο χώριζε τους 13 πρώτους οδηγούς.

 

Η διαδικασία ξεκίνησε με 15 λεπτά καθυστέρηση έπειτα από συνάντηση που είχε η FIA με τη Formula 1, τις ομάδες και τους οδηγούς, όπου ενημερώθηκαν για την παρούσα κατάσταση, ενδεχομένως και επόμενα βήματα. Οι δύο Ferrari ξεκίνησαν δυναμικά τη διαδικασία με τον Σαρλ Λεκλέρ να είναι στην κορυφή των χρόνων με τη μέση γόμα ελαστικών. Η Red Bull Racing θέλησε να απαντήσει λίγο αργότερα, με τον Φερστάπεν να σκαρφαλώνει εκείνος στη 2η θέση, όμως είχε λιγότερα καύσιμα. Οι διαφορά των δύο ήταν σε εκείνο το σημείο στα δύο χιλιοστά.

 

Με την ολοκλήρωση του FP2, o Γιούκι Τσουνόντα αντιμετώπισε πρόβλημα με το μονοθέσιό του και σταμάτησε στο δεύτερο κομμάτι της πίστας. Από το οnboard πλάνο ακούστηκε ένας παράξενος ήχος από το κινητήριο σύνολο.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο με το FP3 στις 16:00 ώρα Ελλάδος.