Ο Ζαν Τοντ μπορεί να επιστρέψει στη Ferrari το 2022

Συντάκτης: Share:

Δημοσίευμα του ιταλικού Τύπου αναφέρει ότι Τοντ και Έλκαν έχουν ήδη συζητήσει το ενδεχόμενο της μεγάλης επιστροφής.
Η θητεία του Ζαν Τοντ ως Προέδρου της FIA έχει φτάσει στη λήξη της καθώς θα παραδώσει τη θέση που κατείχε τα τελευταία 12 χρόνια στο διάδοχό του στις 17 Δεκεμβρίου. Ο 76χρονος Γάλλος όμως φαίνεται ότι δεν σκέφτεται ως τυπικός… συνταξιούχος και σχεδιάζει το επόμενο βήμα του.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο Τοντ έχει εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει στη Ferrari, με τις μεγάλες επιτυχίες της οποίας έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του. Ο μικρόσωμος Γάλλος διοίκησε τη Scuderia από το 1993 έως το 1999 και μέσα σε αυτό το διάστημα πανηγύρισε 14 Παγκόσμιους τίτλους και έμεινε στην ιστορία ως ο «ενορχηστρωτής» μιας dream team, που εκτός από τον ίδιο περιλάμβανε τον Μίκαελ Σουμάχερ και τον Ρος Μπρον.

Σύμφωνα με το παραπάνω δημοσίευμα, ο Ζαν Τοντ «έριξε» την ιδέα στον Πρόεδρο της Ferrari Τζον Έλκαν όταν συναντήθηκαν στις 24 Ώρες του ΛεΜαν τον Αύγουστο και από τότε οι δυο τους έχουν συζητήσει το θέμα αυτό αρκετές φορές. Ο Έλκαν, ωστόσο, δεν έχει δώσει ακόμα την έγκρισή του για αυτήν την τεράστιας σημασίας -σε όλα τα επίπεδα- επιστροφή.

Ο ρόλος που ο Τοντ θα μπορούσε να αναλάβει στη Ferrari θα είναι παρόμοιος με το ρόλο που είχε ο Νίκι Λάουντα στη Mercedes. Ο Τοντ θα ασχολείται με το πολιτικό και αθλητικό μέρος, όπως διαπραγματεύσεις για νέους κανονισμούς, μοίρασμα των χρημάτων κλπ. Έτσι, θα πάρει αυτά τα βάρη από τις πλάτες του Ματία Μπινότο, ο οποίος έτσι θα μπορέσει να επικεντρωθεί στο τεχνικό κομμάτι και στη διοίκηση της ομάδας. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο Μπινότο και ο Τοντ έχουν εξαιρετικές σχέσεις και η συνεργασία τους δεν θα αποτελούσε πρόβλημα.

Το σίγουρο είναι ότι μέσα στην «πολιτική τρικυμία» που επικρατεί αυτόν τον καιρό στη Formula 1, από τη διαχείριση των αγώνων από τον Μαίκλ Μάσι και τις αποφάσεις των αγωνοδικών μέχρι τις συζητήσεις για τους νέους κανονισμούς και την είσοδο νέων κατασκευαστών, το ειδικό βάρος μιας προσωπικότητας σαν του Ζαν Τοντ στο τραπέζι θα μπορούσε να αποτελεί ένα σημαντικό όπλο για τη Ferrari. Όσο για τους φίλους της Scuderia, είναι βέβαιο ότι μια τέτοια επιστροφή μόνο χαρά θα τους φέρει και θα την πανηγυρίσουν δεόντως.