Στο Παρίσι για μυστική θεραπεία ο Σουμάχερ

Συντάκτης: Share:
Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής διακομίσθηκε υπό άκρα μυστικότητα στο «Ζορζ Πομπιντού» για να αντιμετωπίσει τις φλεγμονές από την ακινησία.

Στο περίφημο νοσοκομείο «Ζορζ Πομπιντού» στο Παρίσι νοσηλεύεται ο Μίκαελ Σουμάχερ από το απόγευμα της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Le Parisien». Ο Σουμάχερ διακομίσθηκε με ασθενοφόρο από τη Γενεύη στο νοσοκομείο του Παρισιού υπό άκρα μυστικότητα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ βρίσκεται στο Παρίσι για σειρά ιατρικών εξετάσεων. Η εφημερίδα αναφέρει πως ο Σουμάχερ μεταφέρθηκε με φορείο το οποίο ήταν καλυμμένο για να μην γίνεται αντιληπτός ο ασθενής από τα αδιάκριτα βλέμματα.

550 χιλιόμετρα με το ασθενοφόρο

Το φορείο συνόδευαν τουλάχιστον δέκα άτομα και πέρασε την πύλη του νοσοκομείου στις 16.40 τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου. Στο νοσοκομείο είχε σημάνει συναγερμός από νωρίς το πρωί.

απόσταση μεταξύ Γενεύης και Παρισιού είναι 550 χιλιόμετρα και υπολογίζεται πως καλύφθηκε από το ασθενοφόρο σε 4,5 ώρες.

Στα χέρια του Φιλίπ Μενασέ

H «Le Parisien» αναφέρει πως ο Μίκαελ Σουμάχερ εισήχθη στην καρδιοχειρουργική – αγγειοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου και εικάζει πως θα τον αναλάβει ο διάσημος καρδιοχειρουργός Φιλίπ Μενασέ ο οποίος ειδικεύεται στην κυτταροθεραπεία σε περιπτώσεις ανεπάρκειας καρδιάς.

Ειδική κυτταροθεραπεία

Μάλιστα ο Μενασέ ήταν ο πρώτος γιατρός που είχε κάνει το 2014 μεταμόσχευση εμβρυικών κυττάρων από ξένους δότες στην καρδιά ενός ασθενή που είχε πάθει έμφραγμα. Πάντα σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα ο Σουμάχερ κάνει εδώ και μεγάλο διάστημα κυτταροθεραπεία  η οποία λειτουργεί αποτρεπτικά στις φλεγμονές που προέρχονται από το μεγάλο διάστημα ακινησίας. Τονίζει μάλιστα πως μέσα στο 2019 είναι η τρίτη εισαγωγή του στο «Ζορζ Πομπιντού» στο πλαίσιο αυτής της αγωγής.

michaelschumacher2.jpg

Συμπληρώνει έξι χρόνια από το ατύχημα

Ο Γερμανός οδηγός με τα επτά παγκόσμια πρωταθλήματα στη Formula 1 υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από πτώση κάνοντας σκι στις 29 Δεκεμβρίου του 2013 σε χιονοδρομικό κέντρο στις γαλλικές Άλπεις. Σε λιγότερο από τέσσερις μήνες θα συμπληρώσει έξι χρόνια θεραπείας και αποκατάστασης στην έπαυλη ου στις όχθες της λίμνης της Γενεύης χωρίς κανείς να είναι σε θέση να προβλέψει για το εάν θα μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια του.

Πηγή: ethnos.gr