Βεζένκοφ: «Οι προπονητές πρέπει να είναι ειλικρινείς με τους παίκτες τους»

Συντάκτης: Share:

Ένα μίνι απολογισμό της σεζόν που πέρασε στο ΝΒΑ έκανα ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο MVP της Ευρωλίγκας κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των προπονητών της ευρωπαϊκής διοργάνωσης μίλησε για τα συνεχόμενα ταξίδια και τον ελάχιστο χρόνο για προπονήσεις.

Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετές διαμάχες και αποκάλυψε μία διένεξη που είχε με τον προπονητή φυσικής κατάστασης των Κινγκς.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σάσα Βεζένκοφ:

«Ας πούμε στο NBA με τα ταξίδια, η πρώτη μου σεζόν ήταν τρελή.

Απλά πηγαίνεις από το ένα ξενοδοχείο στο άλλο και από εκεί στο γήπεδο και στις εγκαταστάσεις. Μετά παίζεις με άλλη ομάδα και πρέπει να διαβάσεις το scouting. Μετά παίζεις και ταξιδεύεις πάλι. Είναι πολύ δύσκολο να τα θυμηθώ όλα. Πρέπει πρώτα να είσαι πολύ ανθεκτικός και σκληρός πνευματικά και μετά σωματικά.

Οι προπονητές πρέπει να είναι ειλικρινείς με τους παίκτες τους και, φυσικά, οι παίκτες να λένε πάντα την αλήθεια στους προπονητές τους. Γιατί αν εγώ πάω στον προπονητή μου και του πω κάποια πράγματα και μετά εκείνος μου πει κάτι απλά για νιώσω καλύτερα, όλα θα αλλάξουν. Πλέον υπάρχουν περισσότερες διαμάχες στις ομάδες και πρέπει να υπάρχει διάθεση για να μαθαίνεις και εσύ από τον προπονητή, αλλά και ο προπονητής από εσένα. Οπότε όλα έχουν σημασία.

Την προηγούμενη σεζόν είχα μια διαμάχη με τον προπονητή φυσικής κατάστασης. Τον ρώτησα γιατί έπρεπε να παίζω 15 λεπτά. Μου είπε: “γιατί αυτό λέω εγώ και γιατί το λέει ο προπονητής”.

Αγαπώ το παιχνίδι. Για αυτό πληρωνόμαστε, θέλουμε να παίζουμε περισσότερο. Κάθε παίκτης ψάχνει κάτι. Εμείς οι αθλητές είμαστε δύσκολοι. Ακόμα και αν παίξεις 40 λεπτά και χάσεις, θα πας στον προπονητή και θα του πεις “είδες, είμαι κουρασμένος, γιατί έπαιξα 40 λεπτά;”.

Οπότε το βλέπετε. Έχουμε προβλήματα διαρκώς. Πρέπει να επικοινωνούμε. Είμαστε σαν μικρά παιδιά. Πρέπει να εμπιστεύεσαι τον προπονητή σου και εκείνος εσένα και κάπως έτσι χτίζεις μια καλή ομάδα».