Η μητέρα του Τόσκο στα δικαστήρια: “Στόχος να βρεθούν όλοι οι ένοχοι”! (vid)

Συντάκτης: Share:
Το αντίο των οπαδών της Μπότεφ στον Τόσκο (vid)

Ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας οδηγήθηκε η 26χρονη οδηγός του αυτοκινήτου, που παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 26χρονο Βούλγαρο Τόσκο, κατά την διάρκεια αιματηρού επεισοδίου μεταξύ οπαδών στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Ιανουάριο, στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής.

Η μητέρα του θανόντα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και την εμπιστοσύνη της προς την ελληνική πλευρά για τις αποτελεσματικές ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί τους τελευταίους μήνες, ενώ πιο συγκεκριμένα είπε πως:

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς στην ελληνική πλευρά, συγκεκριμένα στην Υποδιεύθυνση Καταπολέμησης Βίας στους αθλητικούς χώρους και τις διοικητικές αρχές, για τις αποτελεσματικές αυτές ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί όλους τελευταίους μήνες. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη προς την ελληνική δικαιοσύνη, πιστεύουμε στην απονομή της δικαιοσύνης και ο στόχος μας πέραν από το να λάμψει η αλήθεια και να βρεθούν οι υπόλοιποι συμμετέχοντες είναι να αποτραπούν περαιτέρω τέτοιες δολοφονικές επιθέσεις. Σας ευχαριστούμε όλους.»

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Κωνσταντίνος Παρηγόρης σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για τροχαίο ατύχημα αλλά για εγκληματική ενέργεια, ενώ συνέχισε δίνοντας τα συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ για το υλικό που έχει μαζέψει και εκείνα τα στοιχεία οδηγούν στα συμπεράσματα.

«Η ανατροπή της κατηγορίας για τον άδικο χαμό του Τόσκο από τροχαίο ατύχημα και ανθρωποκτονία από αμέλεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, αποτελεί μία ύστατη απονομή δικαιοσύνης και επαλήθευση σε αυτό που υποστήριζε από την αρχή η οικογένεια, η κ. Χαριζάνοβα και εγώ ότι δεν πρόκειται για τροχαίο ατύχημα αλλά εγκληματική ενέργεια.

Συγχαρητήρια στην αστυνομία η οποία έχει μαζέψει όλο αυτό το χρονικό διάστημα ένα πολύ μεγάλο υλικό και εκείνα τα στοιχεία οδηγούν σε συμπεράσματα τα οποία είναι λυπηρά. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη άλλα πέντε άτομα μεταξύ των κουκουλοφόρων δραστών, έχουν ταυτοποιηθεί, έχουν βγει οι κουκούλες και πιστεύω θα υπάρξει συνέχεια.

Μία ευχή από την οικογένεια, από εμάς, από όλον τον κόσμο να είναι αποτρεπτικό το γεγονός της απώλειας. Να είναι το τελευταίο μαρτυρικό επεισόδιο που αφορά φίλαθλο. Θα πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας για να μην καταρρακώνεται η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό», κατέληξε ο κ. Παρηγόρης.

Η σύλληψη της 26χρονης έγινε με ένταλμα πριν από λίγες ημέρες της εισαγγελέως, ενώ είχε διωχθεί αρχικά για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκατάλειψη τροχαίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, μετά από έρευνα της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης, η 26χρονη φαίνεται να συνδέεται με το περιστατικό μέσω του 48χρονου φίλου της, ο οποίος περιλαμβάνεται ανάμεσα στα πρόσωπα που ταυτοποιήθηκαν για εμπλοκή στην επίθεση που δέχθηκε ο 28χρονος και οι ομοεθνείς φίλοι του από οπαδούς αντίπαλης ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τον 48χρονο, για την υπόθεση έχει γίνει ταυτοποίηση στοιχείων άλλων τεσσάρων ατόμων, ενώ εξαρχής έγινε σύλληψη δύο νέων ατόμων κατηγορούμενων ως φυσικοί δράστες της επίθεσης οι οποίοι απολογήθηκαν στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Πηγή: makthes

Scroll Up