Βρούτσης: «Πρώτη φορά αντιμετωπίζεται σοβαρά η αθλητική βία» – VIDEO

Συντάκτης: Share:

«Ξεκάθαρη η στάση μας, καμία ανοχή σε αθλητικές παραβατικές συμπεριφορές», τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, στο ERTnews αναφορικά με τη ριζική καταπολέμηση της βίας που επιδιώκεται από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης « η οποία για πρώτη φορά εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά τέτοιο ζήτημα».

Όσον αφορά την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Λυγγερίδη, είπε ό,τι η υπόθεση θα φτάσει στο τέλος και «θα συνεχιστεί μέχρι να ανακαλυφθούν και οι ηθικοί αυτουργοί». Ακολούθως ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού επισήμανε ό,τι με το νέο αθλητικό νόμο υπάρχει ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον από ό,τι υπήρξε τις προηγούμενες δεκαετίες.

Συνεχίζοντας σημείωσε «Με τα νέα μέτρα θα δούμε σημαντικές αλλαγές στη νέα αθλητική περίοδο». Πλέον, τα πιο σύγχρονα συστήματα θα υπάρχουν μέσα στα γήπεδα, ψηφιακές κάμερες τελευταίας τεχνολογίας και ταυτοπροσωπία. «Οι ΠΑΕ αρχίζουν να βλέπουν θετικά το νέο νόμο, παρότι στην αρχή υπήρχε ένας προβληματισμός, διότι ο νόμος είναι πολύ αυστηρός και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση» τόνισε.

Για το νέο σύστημα εισιτηρίων υπογράμμισε: «Σε λειτουργία 100% το νέο σύστημα εισιτηρίων τη νέα περίοδο. Το σύστημα ξεκίνησε να λειτουργεί με το θέμα της ταυτοπροσωπίας για πρώτη φορά φέτος, αλλά δώσαμε και τη δυνατότητα να υπάρχει και το άλλο σύστημα ταυτόχρονα για να μην υπάρχει συνωστισμός του κόσμου τώρα που τελειώνει το πρωτάθλημα έξω από τις θύρες». Εντωμεταξύ, οι κάμερες έχουν μπει σε όλα τα γήπεδα και θα είναι σε πλήρη λειτουργία τη νέα περίοδο.

«Είναι οι πιο σύγχρονες κάμερες σε επίπεδο Ευρώπης» και πρόσθεσε «Οι κάμερες παρακολουθούν με βάση το νόμο κάθε γωνιά του γηπέδου, ακόμα και τα αποδυτήρια, τα οποία μέχρι τώρα υπήρχε κενό και δικαιολογημένα οι διαιτητές και οι παράγοντες των φιλοξενούμενων ομάδων διαμαρτύρονταν».

Επιπλέον, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ό,τι αυτό που γίνεται με τα εισιτήρια στις ποδοσφαιρικές ομάδες θα επεκταθεί και στις ομάδες του μπάσκετ στη νέα αγωνιστική περίοδο, «άρα βλέπετε ό,τι προχωρούμε οργανωμένα, συντονισμένα, κυρίως με αποφασιστικότητα και με δικαιοσύνη».