ΔΕΑΒ: Κάλεσε τον Παναθηναϊκό για το εμετικό πανό με τον ΠΑΟΚ!

Συντάκτης: Share:

Σε ακρόαση για την προσεχή Δευτέρα (8/04), κάλεσε η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, λόγω του κορεό που υψώθηκε στο γήπεδο της Λεωφόρου, στο χθεσινό (31/03) ματς των playoffs της Super League με τον ΠΑΟΚ, το οποίο απεικόνιζε τον Λευκό Πύργο να καίγεται.

Το εν λόγω κορεό θεωρείται υβριστικού περιεχομένου, με βάση τις διατάξεις του νόμου 5085/2024 για την αντιμετώπιοη της βίας, και οι «πράσινοι» κινδυνεύουν με τιμωρία της έδρας ή -το πιθανότερο- κλείσιμο της εξέδρας (θύρες 13-14), όπου υψώθηκε το επίμαχο πανό.

Παράλληλα, η ΔΕΑΒ επέβαλε ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών στην ΠΑΕ ΠΟΤ Ηρακλής, επειδή στο σαββατιάτικο (30/03) ματς με τη Κοζάνη στη Χαλάστρα, για τα playouts του Α΄ ομίλου της Super League 2, οπαδοί του έριξαν στον αγωνιστικό χώρο αντικείμενα και μεταλλικά κομμάτια από τα κάγκελα, με συνέπεια τον ελαφρύ τραυματισμό της 4ης διαιτητή.

Σε ό,τι αφορά τα προσεχή ματς της 3ης αγωνιστικής των playoffs της Super League (Τετάρτη 3/04), θα διεξαχθούν κανονικά με θεατές, καθώς από τον έλεγχο της Αστυνομίας διαπιστώθηκε η σύννομη λειτουργία των συστημάτων ηλεκτρονικής εποπτείας στα γήπεδα «Απόστολος Νικολαϊδης» (Παναθηναϊκός-ΑΕΚ), «Γ. Καραϊσκάκης» (Ολυμπιακός-Αρης) και Τούμπας (ΠΑΟΚ-Λαμία).