Δεν θα γίνει μεταγραφή ούτε ελεύθερου – οι τρεις λόγοι

Συντάκτης: Share:

Εκτός απρόοπτου δεν θα κάνει τελικά χειμερινή μεταγραφή ο ΠΑΟΚ ούτε από την “δεξαμενή” των ελευθέρων παικτών.

Παρά την απώλεια του τραυματία Χοσέ Κρέσπο, όπως όλα δείχνουν, δεν θα αποκτηθεί στόπερ, διότι δεν βρέθηκε ο κατάλληλος παίκτης στην κατάλληλη τιμή. Πάντα αυτό είναι το βασικό ζητούμενο σε κάθε μεταγραφή και στην προκειμένη περίπτωση δεν πληρούνται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις. 

Υπό την έννοια, ότι…

Πρώτον, εάν δοθούν 500.000 ευρώ για έναν στόπερ (δεν μπορείς να βρεις ποιοτικό παίκτη με χαμηλότερο κασέ) θα στενέψει ακόμα περισσότερο ο κλοιός του του FFP.

Δεύτερον, δεν υπάρχει ελεύθερος στόπερ υψηλής ποιότητας “ετοιμοπόλεμος”, ο οποίος θα μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο μίας μεταγραφής χειμώνα, παίζοντας άμεσα, χωρίς να χρειασθεί διάστημα προσαρμογής και ειδική προετοιμασία. Χρόνος δεν υπάρχει, αφού στις 7 Μαρτίου αρχίζουν τα πλέι οφ και τα μαζεμένα ντέρμπι.

Τρίτον, αποκτήθηκε το καλοκαίρι ο Ενέα Μιχάι έναντι ενός εκατ. ευρώ ως αγορά από τον Παναιτωλικό, γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο. Για να καλύψει δηλαδή το κενό ως εναλλακτική λύση στην περίπτωση τραυματισμού κάποιου εκ των τριών στόπερ. Η απόκτηση άλλου στόπερ θα ισοδυναμεί με ακύρωση του λόγου απόκτησης του Μιχάι και με έμμεση αναγνώριση λάθους στον αγωνιστικό σχεδιασμό του καλοκαιριού. Και είναι κρίμα να “ακυρωθεί” ο νεαρός στόπερ πριν καν προλάβει να παίξει…