Δες τα Highlights από την επίσκεψη του τροπαίου του UEFA Euro 2024™ στο Ζάππειο (vid)

Συντάκτης: Share:

Στην Αθήνα για μια ημέρα βρέθηκε το τρόπαιο του UEFA EURO 2024™ που θα σηκώσει στο Βερολίνο στις 14 Ιουλίου η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης. Περισσότεροι από 2.000 Έλληνες και ξένοι φίλαθλοι πέρασαν από το Ζάππειο Μέγαρο, την περασμένη Πέμπτη, 21 Μαρτίου, σε μία μοναδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Stoiximan, επίσημος χορηγός του UEFA EURO 2024™.

Ο κόσμος δεν έχασε την ευκαιρία να δει από κοντά και να φωτογραφηθεί με το πολυπόθητο τρόπαιο, αποθανατίζοντας στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη όλων. Στην εκδήλωση βρέθηκε και πλήθος επίσημων καλεσμένων. Μεταξύ αυτών ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρος Καπράλος, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Γιώργος Μαυρωτάς, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Χάρης Δούκας, αλλά και σπουδαίοι αθλητές και προπονητές, όπως ο Χρυσός Ολυμπιονίκης, κ. Λευτέρης Πετρούνιας, ο προπονητής του Ολυμπιακού, κ. Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, κ. Φατίχ Τερίμ, και πολλοί ακόμη.

Για την ιστορία, η επίσημη ονομασία του τροπαίου είναι  «Henri Delaunay», έχοντας πάρει το  όνομά του από τον πρώτο Γενικό Γραμματέα της UEFA και εμπνευστή της διοργάνωσης, τον Ανρί Ντελονέ. Από το 1960 μέχρι σήμερα, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχει διεξαχθεί 16 φορές και έχει κατακτηθεί από 10 διαφορετικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Ελλάδας το 2004. Τις περισσότερες κατακτήσεις μετρούν Ισπανία και Γερμανία, αμφότερες από τρεις. To  τρόπαιο του Euro είναι ασημένιο, με ύψος 60 εκατοστά, ενώ ζυγίζει 8 κιλά. Η χρηματική του αξία υπολογίζεται στις 15.000 ευρώ, αλλά η συμβολική του αξία είναι ανεκτίμητη, όπως ανεκτίμητες ήταν και οι στιγμές που έζησαν όσοι βρέθηκαν δίπλα στο τρόπαιο στο Ζάππειο Μέγαρο.

Κάποιες από τις στιγμές αυτές μοιράζεται η Stoiximan μέσα από το ακόλουθο βίντεο: