Διάλογοι σοκ των χούλιγκανς: «Θα ’χει δείπνο εκεί ψηλά με Φιλόπουλο, Μιχάλη και Άλκη»

Συντάκτης: Share:
Δολοφονία, Οπαδοί

Αναφορά στους δολοφονημένους φιλάθλους Μιχάλη Φιλόπουλο, Μιχάλη Κατσούρη και Άλκη Καμπανό γίνεται σε συνομιλία που έχει καταγράψει η ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο της έρευνας για το «ξήλωμα» της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη.

Πρόσωπο που συνομιλεί με έναν από τους χούλιγκαν φέρεται να του λέει ότι είναι κρίμα που έπεσε νεκρός ο 31χρονος αστυνομικός στου Ρέντη, με τον κατηγορούμενο να του απαντά: «Να πάει να γ… το α… ρε». Ο συνομιλητής αντιτείνει: «Ε, εντάξει τώρα και αυτός ρε φίλε τη δουλειά του πάει να κάνει και να πούμε βρέθηκε νεκρός». Η επόμενη απάντηση του κατηγορούμενου προκαλεί αποτροπιασμό: «Ε, τώρα έχει ένα δείπνο εκεί ψηλά με τον Φιλόπουλο και με το Μιχάλη και με τον Άλκη δειπνούν όλοι μαζί».

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι τον καθοριστικότερο ρόλο στη σύλληψη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης διαδραμάτισε η απόφαση που ελήφθη το μοιραίο βράδυ να σφραγιστούν οι πόρτες του γηπέδου και να προσαχθούν μαζικά όλοι οι παρευρισκόμενοι οπαδοί. Σε συνομιλία που καταγράφηκε από την ΕΛ.ΑΣ. χούλιγκαν περιγράφει πως προσπάθησε με κάθε τρόπο να φύγει αλλά δεν τα κατάφερε:

«… είχαμε κλειστεί μέσα και είχαν πέσει δακρυγόνα μέσα. Πάμε να βγούμε από μια έξοδο κινδύνου εκεί πέρα και τους βλέπουμε να είναι ακόμα έξω. Πάω να πηδήξω ένα φράχτη και βλέπω ματατζήδες και μου λένε εσένα σε έχουμε σταμπάρει θα σε γ…, κατεβαίνω αρχίζω να τρέχω δεν μπορούσα να φύγω με τίποτα, κανείς δεν μπορούσε και απλά μας κυκλώσανε φέρανε κλούβες».

Σε άλλη συνομιλία που έλαβε χώρα μετά τη δολοφονική επίθεση μητέρα συμβουλεύει το γιο της να εξαφανίσει κάθε ίχνος, ενόψει της κατάθεσής του στην Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Η μητέρα λέει χαρακτηριστικά στο γιο της:

«Εσύ θα πεις ότι έλειπες εκείνη τη μέρα και πήγες πιο αργά, που έγινε το περιστατικό αυτό», ενώ μετά τη συμπληρωματική κατάθεσή του, ο γιος αναφέρει στη μητέρα του ότι προσήλθε στην Αστυνομία χωρίς να φέρει το κινητό του και στη συνέχεια αυτή τον επιπλήττει παροτρύνοντάς του να σβήσει το υλικό που έχει στο κινητό του, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Να σου πω σβήστα ρε παιδί μου αυτά από το κινητό σβήστα», με το γιο να απαντά: «Δεν έχω κάτι κοπέλα μου ρε». Η μητέρα του συνεχίζει:

«Ε σβήσε όλες τις φωτογραφίες. Σβήστα!», ενώ τέλος ο γιος κλείνει λέγοντας : «Έλα, ρε μην λες τέτοια ρε κλείσε το στόμα σου. Έλα γεια».