Δημογιάννης: «Στόχος μας είναι να είμαστε στο νέο γήπεδο το 2026»

Συντάκτης: Share:

Ρεαλιστικός είναι ο στόχος να μπει η ομάδα στο νέο γήπεδο μέχρι το 2026, σύμφωνα με τον Γιάννη Δημογιάννη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη για τη Νέα Τούμπα:

Αυτό που ζούμε τώρα άρχισε πριν πέντε χρόνια σε μια συζήτηση με τον κ. Σαββίδη. Τότε αποφασίσαμε να γινει το γήπεδο του ΠΑΟΚ εδώ στην Τούμπα και όχι κάπου αλλού. Το καταφέραμε αυτό με επιμονή και με πολλή δουλειά, να γίνει το νέο γήπεδο στην περιοχή που ήθελε και ο κόσμος της ομάδας και ο κ. Σαββίδης.
Μπορεί να φαντάζει σε εσάς μακρύ διάστημα αλλά για τα ελληνικά δεδομένα δεν είναι αυτή η πενταετία. Έγιναν συγκεκριμένες ρυθμίσεις, έλεγχοι για να φτάσουμε σήμερα σε αυτό το σημείο. Για εμάς εδώ στον ΠΑΟΚ η Νέα Τούμπα δεν είναι μόνο ένα κομμάτι. Για τον οργανισμό ΠΑΟΚ η Νέα Τούμπα έχει μια σειρά έργων που πρέπει να γίνουν. Ο χώρος που θα αγωνιστεί η ομάδα όσο υπάρχουν έργα, η εγκατάσταση του ΑΣ, η αναζήτηση χώρων για να απορροφήσει κομμάτια του συλλόγου που βρίσκονται στην Τούμπα. Υπάρχουν αρκετά ζητήματα ακόμα, άμεσα όμως θα πρέπει εμείς να συντάξουμε ένα μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης για να διαμορφώσουμε τον χώρο πέριξ του γηπέδου.
Ένα ακόμα μνημόνιο με του Υπουργείο Πολιτισμού σε περίπτωση που βρεθούν αρχαία ευρήματα, χρειάζεται συνεννόηση με την κυβέρνηση γιατί σε αυτά τα μεγάλα έργα επιβάλλεται να υπάρχει μια καλή συνεργασία. Θέλουμε να λύνουμε τα προβλήματα που προκύπτουν γρήγορα. Στόχος μας είναι να είμαστε στο νέο γήπεδο το 2026 και είναι ένας στόχος ρεαλιστικός.»

O Γιάννης Δημογιάννης στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην χωρητικότητα του γηπέδου τονίζοντας:

«Δεν μπορούμε να πούμε σημερα για την χωρητικότητα, έχει ενημερωθεί η εταιρεία. Η χωρητικότητα θα προκύψει από την μελέτη της εταιρείας. Τα δεδομένα λίγο πολύ τα ξερουμε. Το ΠΔ μας δίνει δυνατότητα και για μεγαλύτερες χωρητικότητες, αλλά το όριο το ελάχιστο είναι οι 35.000. να είστε σίγουροι ότι θα κάνουμε το καλύτερο για την πιο βέλτιστη χωρητικότητα της Νέας Τούμπας.

Είχαν εξεταστεί άλλα σενάρια για χώρους μακριά από την Τούμπα. Τέθηκαν όλα επί τάπητος αλλά πήραμε απόφαση για την Τούμπα. Πλέον η διεθνής πρακτική είναι για γήπεδα μέσα στον αστικό ιστό, άρα η επιλογή της Τούμπας είναι η καλύτερη επιλογή και για τον ΠΑΟΚ και για την πόλη. Στα δημοτικά συμβούλια υπήρχαν κάποιες διαφορετικές απόψεις, αλλά όλη η πόλη πιστεύω θέλει το έργο να γίνει στην Τούμπα.»