Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο «Ρουμάνος»

Συντάκτης: Share:

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο γνωστός ως «Ρουμάνος», ο οποίος παραδόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, 13 Μαΐου, παρουσία του δικηγόρου του, για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη.

Στον «Ρουμάνο» απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, καθώς και το να πλησιάσει σε χώρους που διεξάγονται αθλητικά δρόμενα. Παράλληλα, θα πρέπει να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα.

Σημειώνεται ότι ο 36χρονος καταζητούμενος παρουσιάστηκε σήμερα (13/5) στο τμήμα αθλητικής βίας στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια συνελήφθη. Σε βάρος του «Ρουμάνου» υπήρχε ένταλμα σύλληψης και αναζητούνταν από την αστυνομία.

Παράλληλα, εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις αθλητικής βίας, ενώ θεωρείται ότι ήταν από τους πρωταγωνιστές στα επεισόδια όπου τραυματίστηκε θανάσιμα ο αρχιφύλακας Γιώργος Λυγγερίδης.

Να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες πριν είχε παραδοθεί και ο «Shark», ο οποίος έχει προφυλακιστεί.

Στοιχεία για τον «Ρουμάνο» έδωσαν στις αρχές οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Ο μάρτυρας με την κωδική ονομασία 67 Ε υποστήριξε ότι ο «Ρουμάνος» ήταν μέλος του Young Group αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Εκτός από τους «Μεγάλους» πολύ σημαντικό ρόλο έχουν και οι «μικροί ». Λέγοντας μικροί εννοώ άτομα ηλικίας από 16 ετών ως και 24 ετών που εντάχθηκαν πρόσφατα στη θύρα 7 και τους οποίους χρησιμοποιούν οι «Μεγάλοι « για να μπορέσουν να έχουν αριθμητική υπεροχή όταν θα πραγματοποιήσουν τις επιθέσειςτους .Όταν λέω εντάχθηκαν εννοώ ότι έχουν γίνει αποδεκτοί τόσο στη θύρα 7 όσο και σε ομάδες – γκρουπ τα οποία λειτουργούν έχοντας εγκληματική δράση ,είτε αυτόνομη είτε μαζί με τα υπόλοιπα γκρουπ.Ένα τέτοιο γκρουπ ήταν οι Young Group ,που τώρα πια δεν υπάρχει,μέλη του οποίου έχω ακούσει ότι ήταν οι αδερφοί Μ…. και ο Ρουμάνος» .

Στο διαβιβαστικό της υπόθεσης για τον Ρουμάνο αναφέρεται :

«παρίσταται στους αγώνες της ομάδας του Ολυμπιακού, σε όλα τα αθλήματα και βρίσκεται συνήθως στον αγωνιστικό χώρο φορώντας διαπίστευση. Όπως προκύπτει από το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό, πρόκειται για ένα από τα ηγετικά στελέχη, εμφανίζεται να υποκινεί οπαδούς του Ολυμπιακού στην εκδήλωση επεισοδίων, ενώ έχει προκύψει και η συμμετοχή του σε αξιόποινες πράξεις. Όταν απειληθεί η ηγεσία της οργάνωσης, με «ανατροπή» του αρχηγού της, από ανταγωνιστές οπαδούς του Ολυμπιακού, δεν διστάζει να τους επιτεθεί με ιδιαίτερη σφοδρότητα .Ηγείται του συνδέσμου των οπαδών του Ολυμπιακού στην περιοχή της Κυψέλης. Την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 προτάθηκε από την Π.Α.Ε. Ολυμπιακός και έλαβε την ιδιότητα του S.L.O. Με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ εμφαίνεται ότι από 06/04/2023 έως 07/12/2023 εργαζόταν στην Π.Α.Ε. Ολυμπιακός».