Δολοφονία Λυγγερίδη-Επεισόδια Ρέντη: Τέσσερα εντάλματα σύλληψης-Δύο δικογραφίες ο «Shark»

Συντάκτης: Share:
Δολοφονία, Star

Τουλάχιστον τέσσερα νέα εντάλματα για συλλήψεις ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης αναμένεται να εκδοθούν από τους τρεις ανακριτές, που χειρίζονται την υπόθεση, ενώ δύο δικογραφίες για ενδοοικογενειακή βία έχει ο επονομαζόμενος «Shark».

Στο μεταξύ, νέα αποκαλυπτικά ντοκουμέντα έφερε απόψε στο φως το STAR από τη νύχτα των επεισοδίων στου Ρέντη και τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό, Γιώργο Λυγγερίδη.

Για πρώτη φορά εικόνες από τα επεισόδια, αλλά και από το εσωτερικό του γηπέδου λίγο πριν την επίθεση. Οι καταθέσεις, ειδικά του 16χρονου αδερφού του προφυλακισμένου νεαρού, έδωσαν στοιχεία στις αρχές για το τι έγινε το μοιραίο βράδυ.

 

Ρέντη: «Μου έδωσε ναυτική φωτοβολίδα και

μου είπε να την πετάξω στα σκουπίδια ή σε υπόνομο»

Ένας από τους συλληφθέντες, ο 16χρονος αδερφός του νεαρού, που έχει ήδη προφυλακιστεί, περιέγραψε στους αστυνομικούς τα όσα έγιναν εκείνο το βράδυ.

«Ήρθε ένα άτομο με full face και με ρώτησε αν έχω δώσει ποτέ δακτυλικά αποτυπώματα. Του απάντησα πως δεν έχω δώσει και τότε μου έδωσε μια ναυτική φωτοβολίδα και μου είπε να την πετάξω στα σκουπίδια ή σε υπόνομο.

Στη συνέχεια, την πετάω σε ένα χωράφι, που υπήρχε μπροστά μου και τότε ένα τρίτο άτομο, που φορούσε μαύρα ρούχα, γύρω στο 1.60, μου λέει «τι την πετάς ρε;» και το άτομο, που μου την έδωσε του είπε «έχει χαλάσει ο μοχλός δεν θα φύγει», είπε ο 16χρονος.

Ο 16χρονος κατηγορούμενος ήταν σαφής στις αρχές. Υπήρχαν νεαροί εκείνο το βράδυ που άλλαζαν τα ρούχα τους για να μην προδοθούν.

«Όταν ήμασταν στο γήπεδο ήρθε ένας ύψους περίπου 1.75 ξανθός και αδύνατος και μου είπε να βγάλω το φούτερ. Εγώ του αρνήθηκα και τότε μου λέει «βγάλτο γιατί θα σου σπάσω τα δόντια».

Όταν μάθαμε ότι θα προσαχθούμε πολλοί έβγαζαν τα ρούχα τους και κάποιοι τα έβαζαν φωτιά στις τουαλέτες», πρόσθεσε ο 16χρονος.