Δολοφονία Λυγγερίδη-Ρέντης: Βαριές κατηγορίες για τους συλληφθέντες, διάλογοι «φωτιά» (VIDEOS)

Συντάκτης: Share:
Συλλήψεις, Οπαδοί, Λυγγερίδης

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκαν οι 67 συλληφθέντες από τα συνολικά 160 άτομα που περιλαμβάνονται στην δικογραφία που σχημάτισε η αστυνομία για την δολοφονία του αστυνομικού των ΜΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη, αλλά και για άλλα αδικήματα.

Το δρόμο για τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, από τη ΓΑΔΑ όπου κρατούνται, πήραν νωρίς το πρωί της Τρίτης, οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του αστυνομικού των ΜΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Με τέσσερα πούλμαν, τρία λεπτά μετά τις εννέα, οι συλληφθέντες έφτασαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια.

Χρειάστηκε να περάσουν έξι ώρες, προκειμένου ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, αφού πρώτα μελέτησε την ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, να προχωρήσει-τελικά-στην άσκηση ποινικών διώξεων για 28 συνολικά αδικήματα, εκ των οποίων τα 12 κακουργηματικής φύσεως.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι κατηγορίες της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης η οποία στρέφεται κατά πέντε προσώπων, της ανθρωποκτονίας κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, της ηθικής αυτουργίας και της συνέργειας στην ανθρωποκτονία και της έκρηξης που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο.

«Δαμόκλειος σπάθη»

Στο πλαίσιο της επιχείρησης με την κωδική ονομασία «δαμόκλειος σπάθη» ταυτοποιήθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, συνολικά 141 πρόσωπα για συμμετοχή στα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου που είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν συνολικά 87 έρευνες σε οικίες, οχήματα και άλλους χώρους ενώ οι αξιόποινες πράξεις που κατά τις αρχές αποδίδονται στους συλληφθέντες, φέρονται να διαπράχθηκαν και σε περιοχές εκτός της Αττικής όπως ο Βόλος και τα Ιωάννινα.

 

Κατά τη διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών πραγματοποιήθηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου ενώ έγινε και συλλογή βιντεοληπτικού υλικού από καταστήματα, επιχειρήσεις, το διαδίκτυο και λήφθηκαν και μαρτυρικές καταθέσεις συγκεκριμένων προσώπων.

Η συντριπτική πλειοψηφία των κατηγορούμενων αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και αναμένουν να λάβουν γνώση της ογκωδέστατης δικογραφίας η οποία έχει σχηματιστεί από την υποδιεύθυνση αθλητικής βίας προκειμένου να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή και τις απολογίες τους.

Μεταξύ των κατηγορουμένων, ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για την ανθρωποκτονία του Γιώργου Λυγγερίδη και ο μάνατζερ γνωστού τράπερ.

 

Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν τις επόμενες ημέρες.

 

  • Στο μεταξύ, συνομιλίες μεταξύ μελών της εγκληματικής οργάνωσης, που αφήνουν άφωνους με την κυνικότητα τους την ώρα που ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του από μια ναυτική φωτοβολίδα, φέρνει στη δημοσιότητα το zougla.gr…

 

«18ΧΡΟΝΟΣ»: Ο Ορφέας άσπρο φούτερ δεν φόραγε;

«ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ»: Ναι.

«18ΧΡΟΝΟΣ»: Ντάξει.

«ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ»: Γιατί;

«18ΧΡΟΝΟΣ»: Τίποτα για να πάρουν όλα την θέση τους.

«ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ»: Από σένα;

«18ΧΡΟΝΟΣ»: Εεεε;

«ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ»: Από σένα θα την πάρουν την θέση τους;

«18ΧΡΟΝΟΣ»: Όχι.

«ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ»: Τότε;

«18ΧΡΟΝΟΣ»: Από την αστυνομία ρε Μήτσο;

«ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ»: Ναι τι;

«18ΧΡΟΝΟΣ»: Υπάρχουνε κάμερες και τέτοια, κατάλαβες;

«ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ»: Και τι σου είπανε εσένα;

«18ΧΡΟΝΟΣ»: Τίποτα ρε φίλε γιατί ο Αστυνόμος, χτυπήθηκε αφού χτυπήθηκε από την φωτοβολίδα, χτυπήθηκε

«ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ»: Ναι

«18ΧΡΟΝΟΣ»: Από μολότοφ που του δημιούργησε και αυτό σοβαρό πρόβλημα. «ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ»: Ναι.

«18ΧΡΟΝΟΣ»: Κατάλαβες και ψάχνουν και αυτόν που έριξε την μολότοφ. «ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ»: Μμμμ.

«18ΧΡΟΝΟΣ»: Αυτά.

«ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ»: Και τι έχουν βρει γι αυτόν;

«18ΧΡΟΝΟΣ»: Μέχρι στιγμής τίποτα. Χτες μου πε ο δικηγόρος ότι έχουν κάνει κάτι προσαγωγές, δεν ξέρω τώρα τι να σου πω».

  • Σε άλλο διάλογο δυο από τους εμπλεκόμενους στα επεισόδια του Ρέντη δείχνουν να είναι αδιάφοροι παρά το γεγονός ότι καταλαβαίνουν ότι έχουν αφήσει πίσω τους ενοχοποιητικά στοιχεία. Δεν διστάζουν μάλιστα να πουν ότι ακόμα και εάν ρωτηθούν από τις αρχές, θα πουν…. ψέματα!

«ΟΠΑΔΟΣ 1»: Τι σου ‘πε;

«ΟΠΑΔΟΣ 2»: Ότι έχεις αφήσει κάτι;

«ΟΠΑΔΟΣ 1»: Ναι.

«ΟΠΑΔΟΣ 2»: Ναι;

«ΟΠΑΔΟΣ 1»: Ναι γιατί;

«ΟΠΑΔΟΣ 2»: Αφού όταν σε είχα ρωτήσει μου είχες πει όχι.

«ΟΠΑΔΟΣ 1»: Πότε με ρώτησες ρε μ…κα;

«ΟΠΑΔΟΣ 2»: Εκείνη τη μέρα δε θυμάμαι.

«ΟΠΑΔΟΣ 1»: Ρε φίλε ξέρεις τι έχει γίνει τώρα;

«ΟΠΑΔΟΣ 2»: Τι;

«ΟΠΑΔΟΣ 1»: Ε, μου κάηκαν αλλά μου κάηκαν πολύ καλά, έτσι πιστεύω, δηλαδή έχει γίνει…. δεν υπάρχουν πλέον πια για μένα αλλά δίνω ένα ξέρω γω ένα 30% τι να σου πω. Ακόμα και έτσι να γίνει δε βγήκα φίλε εντάξει; Στ α….δια μου δηλαδή ότι και να μου πούνε, μου τα πήραν άλλοι, μου τα πήραν άλλοι, τι να κάνω εγώ;

«ΟΠΑΔΟΣ 2»: Ναι εντάξει Οκ.

«ΟΠΑΔΟΣ 1»: Βγαίναμε το μπούγιο, με είδανε, μου τα πήρε, θα πω θα κατηγορήσω εκεί τους δυτικούς να πάνε να γ…ούν.

«ΟΠΑΔΟΣ 2»: Εντάξει.

«ΟΠΑΔΟΣ 1»: Γιατί;

«ΟΠΑΔΟΣ 2»: Τίποτα αυτό γιατί νόμιζα ότι δεν έχεις κάνει κάτι, δεν έχεις αφήσει κάτι.