Δωρεάν προληπτικός ακοολογικός έλεγχος τον Μάρτιο στην Αθήνα

Συντάκτης: Share:

Από 12.30 – 18.00 θα πραγματοποιηθεί δωρεάν προληπτικός ακοολογικός έλεγχος για κάθε ενδιαφερόμενο στο υγειονομικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Ημερίδα με θέμα «Κοινωνική προσέγγιση της βαρηκοΐας, πρόληψη, διάγνωση , αποκατάσταση σε παιδιά και ενήλικες», διοργανώνει ο Σύλλογος Ακοοπροθετιστών Ελλάδας, την Παρασκευή 1 Μαρτίου, 10.00- 12.30 το πρωί στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης», στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Αμέσως μετά, 12.30 – 18.00 θα πραγματοποιηθεί δωρεάν προληπτικός ακοολογικός έλεγχος για κάθε ενδιαφερόμενο στο υγειονομικό κέντρο του Δήμου, Σόλωνος 78.

Ο  Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ορίσει την 3η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ακοής. Το μήνυμα για το 2019 είναι «Ελέγξτε την ακοή σας».

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο  Καθηγητής ΩΡΛ και  διευθυντής της Β΄ ΩΡΛ Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θωμάς Νικολόπουλος, θα επισημάνει: «Αυτό που πριν από μερικά χρόνια ήταν ένα ανεκπλήρωτο όνειρο για πολλούς βαρήκοους και κωφούς συνανθρώπους μας, τώρα είναι πραγματικότητα. Τα τελευταίας τεχνολογίας ακουστικά βαρηκοΐας και τα κοχλιακά εμφυτεύματα κατάφεραν να φέρουν την ιατρική επιστήμη στην πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια υποκατάστασης μιας αίσθησης, που χάθηκε ή δεν υπήρξε ποτέ. Μπορούμε να τους δώσουμε πίσω μια πολύτιμη αίσθηση που έχασαν η δεν είχαν ποτέ και να τους κάνουμε λειτουργικούς.

Πηγή: https://www.voria.gr