Δύο ομάδες, δύο… εικόνες, δύο προβλήματα

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Δεν είναι πάντα εύκολο να βρει λύσεις. Αν και, ισχύει σε απόλυτο βαθμό, ότι κάθε πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί. Αρκεί να το αναγνωρίσεις, να το καταλάβεις και μετά να μπεις στη «φάση» να βρεις τρόπους, ώστε να το κάνεις να φύγει μακριά. Είναι μία διαδικασία που ακούγεται απλή, αλλά δεν είναι καθόλου.

Το Σάββατο συνδυάστηκε από ένα καλό, αλλά κι ένα οδυνηρό αγωνιστικό αποτέλεσμα για την οικογένεια του Άρη. Η ομάδα μπάσκετ, αποπνέει υγεία, έχει συσπειρώσει τον κόσμο και κάνει πράγματα που πολύ θεωρούσαν παραπάνω από τις δυνάμεις της. Δεν είναι έτσι όμως. Εκεί υπήρξε ένα σοβαρό πρόβλημα, ξεκάθαρα οικονομικής φύσεως. Μαζεύτηκαν κάποιοι άνθρωποι, έθεσαν το πρόβλημα στη σωστή του διάσταση, το κατάλαβαν, το αντιλήφθηκαν και μετά μπήκαν στη διαδικασία να βρουν τις απαραίτητες λύσεις. Ακόμη το προσπαθούν, αλλά νομίζω ότι γίνεται απόλυτα κατανοητό πως βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Την ίδια ώρα, στο ποδόσφαιρο, η ομάδα γνώριζε μία οδυνηρή ήττα στο γήπεδο της Νεάπολης. Οδυνηρή, όχι γιατί χάθηκε κάτι, αλλά διότι η εικόνα, αυτό που έβλεπες μέσα στο γήπεδο, καταλάβαινες ότι είναι προβληματικό. Δίχως εμπνεύσεις, «κολλημένο», χωρίς ιδέες. Τίποτα, ένα σχεδόν τίποτα, με λίγες φωτεινές εξαιρέσεις. Όλα αυτά οδήγησαν στην απομάκρυνση του προπονητή, του δεύτερου μέσα στη σεζόν.

Άμοιρος ευθυνών δεν είναι ο Άλαν Πάρντιου, διότι προφανώς θέλετε από ατυχία, λόγω των μαζεμένων τραυματισμών, θέλετε από αδυναμία να περάσει τις ιδέες του στην ομάδα, θέλετε από… λάθος ιδέες… Δεν κατάφερε να βάλει τον Άρη στον ίσιο δρόμο.

Ενδεχομένως όμως αυτό να μην είναι το δάσος, αλλά ίσως το δένδρο. Ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Θόδωρος Καρυπίδης αποφάσισε να πυροβολήσει τα πόδια του ή να μην προστατέψει την επένδυσή του. Φέτος το πράγμα στράβωσε από νωρίς. Ο Άρης πληρώνει κάποιες από τις επιλογές που έγιναν το καλοκαίρι. Και οι ευθύνες μοιράζονται, δεν είναι μόνο ενός ανθρώπου.

Και για να επιστρέψουμε στα πιο πάνω, υπάρχει πρόβλημα. Ποιο είναι αυτό; Όλοι μας μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε, απέχοντας από την καθημερινότητα της ομάδας. Η ουσία είναι αυτοί που βρίσκονται εκεί να το βρουν. Να το εντοπίσουν, να το αντιμετωπίσουν…