Έφυγε από την ζωή ο Ο’ Τζέι Σίμπσον

Συντάκτης: Share:

Ένας αθλητής ο οποίος συνδυάστηκε με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Αμερικανικού ποδοσφαίρου, αλλά και με την δολοφονία της πρώην γυναίκας του και του συντρόφου της, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών.

Ο Ο’ Τζέι Σίμπσον άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών νικημένος από τον καρκίνο. Ο αθλητής φαινόμενο που μπήκε δυο φορές στο “Hall of Fame” του Αμερικανικού ποδοσφαίρου με τους Μπάφαλο Μπιλς, ασχολήθηκε με τις ταινίες και το τηλεμάρκετινγκ, είχε γίνει ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα των ΗΠΑ και κυρίως της Αφροαμερικανικής κοινότητας. Ο αστέρας φαινόμενο του NFL δεν μπόρεσε να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ακόμα και πέρα από τα κατορθώματα του.

Η στιγμή που ο Ο’ Τζέι φοράει στο δικαστήριο τα γάντια που χρησιμοποίησε κατά τις δυο δολοφονίες. (AP Photo)
Το 1994 έμελλε να είναι μια σημαδιακή ημερομηνία για τον ίδιο, διότι μια στυγερή δολοφονία τάραξε όλη την Αμερική. Η πρώην σύζυγος του και ο ο σύντροφος της βρέθηκαν νεκροί έξω από την οικεία της από επίθεση με μαχαίρι και συνολικά 12 μαχαιριές. Ο Ο’ Τζέι αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και συγκέντρωσε γύρο του όλη την Αφροαμερικανική κοινωνία με σκοπό να ξεγελάσει τους ενόρκους, καθώς η γραμμή υπεράσπισης του τον είχε θυματοποιήσει.

Ο Ο’ Τζέι δικάστηκε για τη διπλή δολοφονία σε μια δίκη που κράτησε 11 μήνες και τελικώς απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, παρά τη σωρεία των ευρημάτων εναντίον του και τα ενοχοποιητικά στοιχεία που μπορούσαν να το στείλουν στην φυλακή. Ο Ρόμπερτ Σαπίρο και το τεράστιο επιτελείο του κατάφεραν να βρουν πολλά λάθη στον τρόπο των ερευνών της αστυνομίας και να αθωώσουν τον αστέρα, μαζί με την βοήθεια των ενόρκων που συγκινήθηκαν από τις ομιλίες της ομάδας υπεράσπισης του Ο’ Τζέι.

Ο Ρόμπερτ Σαπίρο ήταν πάντα στο πλευρό του Ο’ Τζέι.(AP Photo)
Η ζωή του μετά από αυτό πήρε την “κάτω βόλτα” καθώς συνελήφθη για ένοπλες ληστείες στις οποίες δεν μπόρεσε να καλυφθεί νομικά, διότι τα έσοδα που είχε από τον αθλητισμό δεν του έφταναν για τις νέες δίκες και έτσι φυλακίστηκε στο Λας Βέγκας.

Η οικογένεια του με ανακοίνωση της δημοσίευσε πως έφυγε από την ζωή στις 10 Απριλίου λέγοντας: «Στις 10 Απριλίου, ο πατέρας μας, Ορένθαλ Τζέιμς Σίμπσον, υπέκυψε στη μάχη του με τον καρκίνο. Ήταν περιτριγυρισμένος από τα παιδιά και τα εγγόνια του»