Έγκριση από ΣτΕ για την Νέα Τούμπα!

Συντάκτης: Share:

Νόμιμο κρίθηκε από το Έ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) που αφορά και στα έργα εκσυγχρονισμού του γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης.

Οι σύμβουλοι επικρατείας έκριναν νόμιμο το επίμαχο σχέδιο Π.Δ., αλλά προχώρησαν σε κάποιες νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις. Με το Π.Δ. επιχειρείται ο εκσυγχρονισμός του γηπέδου του ΠΑΟΚ μαζί με τις συνοδευτικές εγκαταστάσεις του, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται αναπλάσεις στην περιβάλλουσα το γήπεδο περιοχή. Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του ΣτΕ, με το διάταγμα επέρχεται ο εκσυγχρονισμός των ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων του ΠΑΟΚ με ανάπτυξη νέων σύγχρονων προδιαγραφών οι οποίες ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των FIFA/UEFA στο πλαίσιο των απαιτητικότερων υποχρεώσεων της ομάδας (Champion Leagne και άλλες Ευρωπαϊκές οργανώσεις).

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι με το νόμο 4572/2018 παραχωρήθηκαν στον ΠΑΟΚ τρεις εκτάσεις γύρω από το σημερινό γήπεδο (21.722 και 344 τ.μ.), έτσι ώστε μαζί με την ιδιοκτησία του να αποτελούν μια ενιαία έκταση η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες βοηθητικές εγκαταστάσεις και συνοδές χρήσεις για την εύρυθμη λειτουργία του ποδοσφαιρικού κέντρου. Η επίμαχη περιοχή πρόκειται να αποτελέσει υπερτοπικό πυρήνα αναψυχής, πολιτισμού, εκδηλώσεων, εστίασης και γενικότερα πόλο έλξης τουριστικού ενδιαφέροντος.