Εμπόδιο το μη ελκυστικό ελληνικό πρωτάθλημα για την δεύτερη μεταγραφή – η ανάγκη ενίσχυσης αποτυπώνεται και στατιστικά

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Η πρόθεση για την πραγματοποίηση και δεύτερης χειμερινής μεταγραφής θεωρείται δεδομένη. Όπως και η εντολή του Ιβάν Σαββίδη που ζήτησε να γίνει το παν για να ενισχυθεί η ομάδα, παρά το στενό οικονομικό πλαίσιο που δημιούργησαν οι απώλειες αρκετών εκατομμυρίων ευρώ από τον πρόωρο φετινό ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Η διοίκηση αναγνωρίζει, ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ιδίως μετά και τους τελευταίους τραυματισμούς, δεν έχει ικανό αριθμό επιλογών στον πάγκο για τα συνεχόμενα ματς σε πρωτάθλημα, κύπελλο και πλέι οφ. Ως εκ τούτου, ο Σοζέ Μπότο “τρέχει” μήπως και καταφέρει να καλύψει τα κενά, ενδεχομένως και σε άλλη θέση, εάν δεν βρεθεί ο κατάλληλος σέντερ φορ.

Υπάρχει λειψανδρία μεσοεπιθετικά, αλλά, πλέον και στη θέση του δεξιού μπακ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Λευτέρη Λύρατζη. Ακόμα και στατιστικά αποτυπώνεται η ανάγκη ενίσχυσης, ως προϋπόθεση για να κάνει η ομάδα του Λουτσέσκου το βήμα παραπάνω.

Ο ΠΑΟΚ έχει την τέταρτη καλύτερη επίθεση και άμυνα του πρωταθλήματος. Πέτυχε 26 γκολ και είναι πίσω από την ΑΕΚ (32 γκολ), τον Ολυμπιακό (31 γκολ) και τον Παναθηναϊκό (27 γκολ) και δέχτηκε 11 γκολ (εκ των οποίων μόνο 1 στα τελευταία εφτά ματς) και είναι πίσω από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό (αμφότεροι έχουν 7 γκολ παθητικό) και τον Ολυμπιακό που έχει δεχτεί 10 γκολ.

Το πρόβλημα για την πραγματοποίηση της δεύτερης μεταγραφής είναι ότι το ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκεται αρκετά χαμηλά από άποψη προβολής και ανταγωνιστικότητας στην Ευρώπη και ως εκ τούτου δεν αποτελεί ελκυστικό προορισμό για έναν παίκτη δυναμικής ηλικίας από το εξωτερικό. Αυτό το εμπόδιο το αντιμετωπίζει όχι μόνο ο ΠΑΟΚ, αλλά και όλες οι μεγάλες ελληνικές ομάδες, γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται ως υποτονική, έως τώρα, η μεταγραφική κίνηση σε όλα τα επίπεδα.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει χρόνος μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Ο Μπότο έχει πάρει εντολή να “χτενίσει” κάθε περίπτωση και δυνατότητα στην μεταγραφική αγορά για παίκτη ποιότητας, που θα ενσωματωθεί και θα βοηθήσει άμεσα την ομάδα.