ΕΟΕ: Nέες επιχορηγήσεις σε έξι Ομοσπονδίες και σε όσους αθλητές προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Συντάκτης: Share:

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δίνει νέες επιχορηγήσεις σε έξι Ομοσπονδίες και σε όσους αθλητές προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συνεχίζει τις επιχορηγήσεις σε Αθλητικές Ομοσπονδίες και αθλητές, για κάλυψη αποκλειστικά εξόδων της Ολυμπιακής προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες “Παρίσι 2024”.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας αποφασίστηκε ομόφωνα να εγκριθεί η εισήγηση της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας δια του Προέδρου της Γιάννη Καρρά, για να δοθούν τα εξής ποσά:

Στον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. 2600 ευρώ για την αθλήτρια Σταματία Σκαρβέλη
Στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασία 26.000 ευρώ
Στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης 22.000 ευρώ
Στη Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος 50.000 ευρώ
Στην Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών 8.000 ευρώ
Στην Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ 1.500 ευρώ
Και σε αθλητή του breaking 2.500 ευρώ
Επίσης μετά από εισήγηση του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου, όποιος αθλητής εξασφαλίζει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες “Παρίσι 2024” θα λαμβάνει ως υποτροφία από την ΕΟΕ 5.000 ευρώ. Με νέα απόφαση πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες οι αθλητές που έχουν πάρει την πρόκριση, θα εισπράξουν άλλα 5.000 ευρώ φτάνοντας έτσι στα 10.000. Σε περίπτωση πρόκρισης ομαδικών αθλημάτων, οι αθλητές θα πάρουν το 50% του ποσού.

Η απόφαση λήφθηκε για να στηριχθούν οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, συνεχίζοντας την αντίστοιχη απόφαση που είχε πάρει η ΕΟΕ πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όταν παρείχε υποτροφία 10.000 ευρώ σε όλους ανεξαιρέτως τους αθλητές που ταξίδεψαν στην ιαπωνική πόλη.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος δήλωσε για τις αποφάσεις της Ολομέλειας: “Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις προσπάθειες των αθλητών και των αθλητριών μας, που διεκδικούν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Τα χρήματα που δίνουμε πάνε αποκλειστικά για την προετοιμασία τους και μέχρι τώρα, πριν ολοκληρωθεί το μισό της χρονιάς, έχουμε δώσει για Ολυμπιακή Προετοιμασία, 1.100.000 ευρώ από τα 1,6 εκατ. που είχαμε προϋπολογίσει για τα 2023”.