Ευρωεκλογές 2024: Αυτοί είναι οι 21 που εκλέγονται ευρωβουλευτές (vid)

Συντάκτης: Share:

Στελέχη από το σύνολο των κομμάτων που κατάφεραν να ξεπεράσουν το 3% θα έχει η σύνθεση της ελληνικής αντιπροσωπείας στην επόμενη ευρωβουλή μετά τις ευρωεκλογές της Κυριακής.

Σύμφωνα με την κατανομή των ποσοστών στο 99,99% της ενσωμάτωσης των ψήφων η ΝΔ καταλαμβάνει 7 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 4 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 3 έδρες, η Ελληνική Λύση παίρνει 2 έδρες όσες και το ΚΚΕ, ενώ από μια έδρα παίρνουν Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας και Φωνή Λογικής.

Ξεκάθαρα πρώτος για τη Νέα Δημοκρατία είναι ο Γιώργος Αυτιάς. Ακολουθεί ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ η τριάδα κλείνει με την Ελίζα Βόζεμπεργκ. Στην 4η θέση είναι ο Φρέντι Μπελέρης, ενώ ακολουθούν Ελεονώρα Μελέτη, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Δημήτρης Τσιόδρας.

Πρώτος και με διαφορά σε σταυρούς για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Κώστας Αρβανίτης, ενώ ακολουθεί ο Νίκος Φαραντούρης. Η τετράδα των εδρών που φαίνεται να δικαιούται ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει με τον Νίκο Παππά και την Έλενα Κουντούρα.

Από το ΠΑΣΟΚ προηγείται ο Νίκος Παπανδρέου ακολουθεί ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης και ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Η Ελληνική Λύση εκλέγει δύο ευρωβουλευτές, τον Εμμανουήλ Φράγκο και την Γαλάτω Αλεξανδράκη. Οι δυο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Λευτέρης Αλαβάνος και Κώστας Παγαδάκης επανεκλέγονται.

Την έδρα της Νίκης καταλαμβάνει ο ηθοποιός Νίκος Αναδιώτης, της Πλεύσης Ελευθερίας η Μαρία Ζαχαράκη και της Φωνής Λογικής η Αφροδίτη Λατινοπούλου.