Εξετάζεται πιθανή παράταση του Brexit στις Βρυξέλλες

Συντάκτης: Share:

Στις Βρυξέλλες συναντώνται οι πρεσβευτές των 27 χωρών μελών της ΕΕ για να συζητήσουν την πιθανότητα παράτασης του Brexit για άλλους τρεις μήνες καθώς απομένουν μόλις τρεις ημέρες μέχρι την 31η Οκτωβρίου, ημερομηνία που είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι πρεσβευτές θα συναντηθούν στις 11 το πρωί (ώρα Ελλάδας) για να εξετάσουν πιθανή αναβολή του Brexit ως την 31η Ιανουαρίου 2020, με την Γαλλία ωστόσο να εκφράζει έντονη αντίθεση. Η σκέψη που υπάρχει όπως αναφέρουν οι πληροφορίες είναι να δοθεί η παράταση ως το τέλος Ιανουαρίου του 2020 αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο να μην είναι κράτος μέλος της ΕΕ νωρίτερα, είτε την 30ή Νοεμβρίου είτε την 31η Δεκεμβρίου, σε περίπτωση που επικυρωθεί η συμφωνίας αποχώρησης από το βρετανικό κοινοβούλιο πριν από τις ημερομηνίες αυτές.

Στη Βρετανία τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων θα συζητήσουν και θα ψηφίσουν επί της πρότασης του αρχηγού των Συντηρητικών και πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών την 12η Δεκεμβρίου.