Έξι μήνες έμειναν για ν ανάψει η Ολυμπιακή Φλόγα στο Ολυμπιακό στάδιο του Τόκιο

Συντάκτης: Share:

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 μπαίνουν αύριο στην τελική φάση μιας δεκαετίας σχεδιασμού, φτάνοντας στο ορόσημο των έξι μηνών πριν από την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης.Σίγουρα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters, ασχολούνται με λιγότερα ζητήματα από όσα είχαν οι ομολόγοί τους στο Ρίο πριν από τέσσερα χρόνια, ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικές προκλήσεις πριν από την τελετή έναρξης στις 24 Ιουλίου, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών καλοκαιρινών θερμοκρασιών.

 «Όλα τώρα προχωράνε μπροστά μαζί και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Τόκιο 2020, Μάσα Τακάγια στο Reuters. «Ήταν ένα μακρύ ταξίδι, με κάποιες ανωμαλίες εδώ και εκεί, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος τα πάντα πήγαν καλά. Όλα ήταν εκεί που θέλαμε να έχουμε ακόμα έξι μήνες για να προχωρήσουμε, φτάνοντας σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα».

Σημαντικά διαφορετική από τη Βραζιλία είναι η υποστήριξη των φιλάθλων, καθώς σχεδόν 4,5 εκατομμύρια εισιτήρια Ολυμπιακών Αγώνων έχουν ήδη πωληθεί στην εγχώρια αγορά.

Αντίθετα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο, γνώρισαν δριμεία κριτική για τη χρήση δημόσιων κονδυλίων, καθώς τα χρήματα δόθηκαν σε χώρους που έκτοτε δεν χρησιμοποιούνται.

Το επίκεντρο των νέων εγκαταστάσεων των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο είναι πιθανό να είναι το εθνικό στάδιο 68.000 θέσεων που εγκαινίασε ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε τον Δεκέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ