Γκαρμπαχόσα για το ενδεχόμενο ομάδας από το Ντουμπάι στη Euroleague: «Δεν μου αρέσει, δεν βρίσκω το νόημα»

Συντάκτης: Share:

Ένα από τα σενάρια που «παίζουν» σημαντικά όσον αφορά τη Euroleague, είναι η ένταξη μιας ομάδας από το Ντουμπάι στο καλεντάρι της, κυρίως για οικονομικούς λόγους.

Παρόλο που σίγουρα κάτι τέτοιο σίγουρα θα αποτελούσε οικονομική «ένεση» για τη διοργάνωση, έχουν εκφραστεί πολλές και εύλογες ανησυχίες σχετικά με το πλάνο. Ένας από αυτούς που εξέφρασαν τις διαφωνίες τους, είναι και ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα.

Ο σπουδαίος παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής και νυν πρόεδρος της FIBA Europe, συζήτησε με δημοσιογράφους και τόνισε πως δεν του αρέσει η συγκεκριμένη ιδέα, ενώ ανέφερε πως δεν βρίσκει και το νόημα σε κάτι τέτοιο, θεωρώντας πως θα χαλούσε τη συνοχή της διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Η λέξη κλειδί είναι «φήμες». Δεν μπορώ να δω κανενός είδους πρόταση ή συμφωνία ή οτιδήποτε άλλο. Ως πρόεδρος της FIBA ??Europe, δεν μου αρέσει το γεγονός ότι ομάδα από την άλλη ήπειρο μπορεί να έρθει στη διοργάνωση της ηπείρου μας. Είναι η EuroLeague. Καταρχήν δεν έχει νόημα για μένα.

Από την άλλη, αν τελικά συμβεί, πρέπει να δούμε πώς αυτό το νέο σενάριο στην Ευρώπη θα επηρεάσει τα προβλήματα των ταξιδιών των παικτών και των συλλόγων. Ειλικρινά, δεν θέλω να εμπλακώ πολύ σε αυτό γιατί δεν ξέρω την πρόταση, αν υπάρχει πρόταση για ομάδα από το Ντουμπάι. Αλλά και πάλι, και εντελώς ειλικρινά, δεν μου αρέσει αυτό, ειδικά στην Ευρώπη.

Το όνομα της διοργάνωσης είναι EuroLeague. Έτσι, αν φέρουμε συλλόγους από τη Μέση Ανατολή ή την Ασία, είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα. Δεν θέλω να είμαι εναντίον του, κατ’ αρχήν, αλλά δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσει.

Αυτό θα σήμαινε ότι ένας ευρωπαϊκός σύλλογος θα είναι εκτός διοργάνωσης; Η EuroLeague θα έχει 19 συλλόγους; Δεν το ξέρουμε αυτό. Οπότε, γι’ αυτό δεν θέλω να ασχοληθώ πολύ με αυτό.

Αλλά και πάλι, αυτό είναι ένα είδος απάντησης από την ήπειρό μας. Είναι φυσιολογικό σε έναν παγκόσμιο κόσμο. Ως ευρωπαϊκή διοργάνωση, επιτρέψτε μου να πω ότι για μένα δεν έχει και πολύ νόημα.