Γκαρμπαχόσα: «Μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ FIBA και Euroleague»

Συντάκτης: Share:

Την πεποίθηση του πως FIBA και Euroleague μπορούν γεφυρώσουν το χάσμα που τις χωρίζει και να έρθουν κοντά, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα.
Ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας Μπάσκετ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη σερβική «Arena Sport TV» αναφέρθηκε στην οργάνωση του ευρωπαϊκού μπάσκετ και στις εθνικές ομάδες.

«Υπάρχει ένα project στο οποίο επενδύουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Θα θέλαμε να βρούμε μια συμφωνία με όλες τις ευρωπαϊκές οργανώσεις μπάσκετ και να προσπαθήσουμε να καθιερώσουμε το σύστημα πυραμίδας των αγώνων. Και αυτό διότι πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο. Δεν έχει να κάνει με το ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι της τούρτας. Το θέμα είναι να κάνουμε την ίδια την τούρτα μεγαλύτερη.

Έχω μεγάλη επιθυμία και είμαι σίγουρος ότι υπάρχει τρόπος να βρεθεί ένας συμβιβασμός μεταξύ FIBA και Eurolegue.Δεν μιλάω μόνο για το ανδρικό μπάσκετ, αλλά ακόμη και για τις γυναίκες και τις juniors διοργανώσεις.

Αν μιλάμε για παίκτες οι οποίοι εξελίσσονται σε ένα πρωτάθλημα, ξέρετε ότι για κάθε παίκτη στόχος είναι η εθνική ομάδα. Το να γίνεις μέλος της εθνικής ομάδας είναι το αποτέλεσμα και η ανταμοιβή της δουλειάς σου. Δεν θέλω οι σύλλογοι να με παρεξηγήσουν, αλλά τίποτα δεν συγκινεί τους φιλάθλους περισσότερο από την εθνική τους ομάδα η οποία εκπροσωπεί τη χώρα τους σε όλον κόσμο».