Η «διπλή» ερμηνεία της χθεσινοβραδινής ανακοίνωσης

Συντάκτης: Share:

Είναι γεγονός ότι η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της ΠΑΕ, η οποία εξεδόθη κατ’ εντολήν του Τομ Παπαδόπουλου σε εντελώς άκαιρη επικοινωνιακά στιγμή (λίγη ώρα πριν τα μεσάνυχτα και λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ηλία Θεοδωρίδη) αιφνιδίασε και ξένισε τους πάντες, εκτός, βεβαίως, από όσους πρωταγωνίστησαν στο να εκδοθεί.

Η ερμηνεία, η οποία δίδεται σε αυτήν την επιχείρηση δημόσιας στήριξης του Ηλία Θεοδωρίδη από πλευράς του μεγαλομετόχου την τελευταία – κυριολεκτικά – στιγμή, πριν την μεταξύ τους καθοριστική επαφή, είναι… διπλή.

Η πρώτη εξήγηση αποδίδει αυτήν την επιλογή σε προμήνυμα συμβιβασμού μεταξύ των δύο πλευρών. Ότι δηλαδή ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος αποφάσισε να υπαναχωρήσει και να μην εμμείνει πλέον στη θέση του για αποχώρηση του Μανουέλ Ρόκα από την τεχνική ηγεσία και συμφώνησε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ στην έκδοση μιας ανακοίνωσης, η οποία θα υπερτονίζει τη σημασία της παρουσίας του πρώτου στα «κυανόλευκα» πράγματα.

Η δεύτερη ερμηνεία, η οποία δίδεται στη συγκεκριμένη κίνηση, αφορά ένα λιγότερο… «συνωμοτικό» σενάριο, το οποίο απλώς θέλει τον μεγαλομέτοχο να επιχειρεί την τελική προσπάθειά του, λίγο πριν τη συνάντησή του με τον Ηλία Θεοδωρίδη, προκειμένου να καταδείξει πόσο πολύ τον θέλει δίπλα του, τιμώντας και εκτιμώντας την παρουσία του, ώστε να τον πείσει να «βάλει νερό στο κρασί του».

Πάντως, σε λίγες ώρες – πιθανότατα – θα γνωρίζουμε εκ του ασφαλούς τι μέλλει γενέσθαι στο ζήτημα, το οποίο ταλανίζει εδώ και μία εβδομάδα τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή…