Η εθνική Γαλλίας περιμένει σύντομα την απάντηση του Εμπίντ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Συντάκτης: Share:

Αποκαλυπτικός για την εθνική ομάδα της Γαλλίας και ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας.

Σε συνέντευξή του στο «RMC Sport», ο Ζαν-Πιερ Σιουτά δήλωσε ότι μέχρι τις 10 Οκτωβρίου έχει προθεσμία ο Ζοέλ Εμπίντ να απαντήσει εάν προτίθεται να αγωνιστεί στους Αγώνες του Παρισιού το 2024, ενώ παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει ο Βενσάν Κολέ στον πάγκο των «τρικολόρ».

«Σήμερα που μιλάμε δεν είναι μέλος της εθνικής, αλλά επεξεργαζόμαστε τη συγκεκριμένη περίπτωση. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί του. Τώρα, περιμένουμε την απάντησή του. Επίσης, γνωρίζουμε ότι θα τον ήθελε και η εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Όπως και να ‘χει, σύντομα θα έχουμε νέα του. Αυτό ελπίζουμε και το ξέρει και ο ίδιος. Θα πρέπει να του δώσουμε μερικές ημέρες ακόμη. Θα έχουμε την απάντησή του μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, καθώς αυτή είναι η προθεσμία που έχουμε βάλει», δήλωσε αναφορικά με τον σταρ των Σίξερς ο πρόεδρος της FFBB.

Για τον Βενσάν Κολέ και την αποτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023: «Φυσικά και οι παίκτες, το σταφ και όλοι είμαστε υπεύθυνοι για την αποτυχία, όπως ο καθένας παίρνει τα εύσημα για κάθε νίκη και μετάλλιο. Ο Βενσάν έχει παραιτηθεί δύο φορές, το 2016 και το 2017 και τις δύο φορές δεν το δεχτήκαμε, καθώς ήμασταν σίγουροι για την ανάκαμψη και αυτό επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια… Θα δούμε τι θα αποφασίσουμε μαζί, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι ο Βενσάν είναι ο σωστός άνθρωπος για την ομάδα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων».