ΚΑΟΔ εναντίον Καβάλας! Νίκος Γρηγοριάδης και Τζίμης Κουστένης στο EOK WebRadio

Συντάκτης: Share:

Ο ΚΑΟ Δράμας υποδέχεται (04/02) την Καβάλα, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της National League 1 και οι προπονητές των δύο ομάδων, Νίκος Γρηγοριάδης και Τζίμης Κουστένης αντίστοιχα, μίλησαν στην εκπομπή «Πριν τα τζάμπολ» του EOK WebRadio.

Ο Νίκος Γρηγοριάδης είπε:

Για το παιχνίδι με την Καβάλα: «Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς. Για ‘ μας, είναι απ’ τα παιχνίδια που πρέπει να τα κερδίσουμε για να είμαστε σε όσο το δυνατόν καλύτερη βαθμολογική θέση στο τέλος του πρωταθλήματος. Είναι γειτονικό ντέρμπι, που έχει τις ιδιαιτερότητές του και φυσικά έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, γιατί πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε τη νίκη σ’ αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να προσέξουμε κυρίως στην άμυνα, ώστε να πάρουμε μια νίκη που τη χρειαζόμαστε πάρα πολύ για τη συνέχεια».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Η διοίκηση, οι χορηγοί και οι προπονητές έκαναν μια… θυσία για να μπορέσουμε να είμαστε πολύ πιο ανταγωνιστικοί. Αλλάξαμε τρεις παίκτες και πήραμε έναν καινούργιο αθλητή, ξένο, με πολύ ποιοτικά χαρακτηριστικά. Πάνω σ’ αυτό πρέπει να «πατήσουμε» να πάρουμε κάποιες ακόμα νίκες, γιατί δυστυχώς στα παιχνίδια που κρίθηκαν στον πόντο δε βρήκαμε κανένα θετικό αποτέλεσμα. Βρήκαμε τώρα ένα καλό αποτέλεσμα απέναντι στην Αρετσού, πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και να είμαστε σε μια καλή κατάσταση ώστε να πάρουμε την καλύτερη δυνατή θέση στο τέλος».

Για τον στόχο του ΚΑΟΔ: «Στόχος μας είναι πάνω απ’ όλα να παραμείνουμε στην κατηγορία. Ο επί μέρους στόχος είναι να μπορέσουμε να είμαστε πάνω απ’ τις δύο τελευταίες θέσεις. Είτε να σωθούμε απευθείας, είτε να έχουμε πλεονέκτημα έδρας για τα play-out. Έχει μεγάλη σημασία ποιος θα είναι τελευταίος ή προτελευταίος για την εξέλιξη του πρωταθλήματος».

Για τον όμιλό τους: «Φέτος το πρωτάθλημα έχει ομάδες που είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με τις ομάδες του νότου. Είναι πολύ ανταγωνιστικός ο 3ος όμιλος, οι ομάδες είναι πολύ δυνατές και παίζεται πολύ σκληρό μπάσκετ σε όλους τους αγώνες. Υπάρχουν έμπειροι και νεαροί παίκτες, με μια ομάδα όπως η ΔΕΚΑ, που έχει τον Λιοτόπουλο, ο οποίος ξεχωρίζει σε όλη την Ελλάδα στην ηλικία του. Είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς είμαστε μια απ’ τις ομάδες που δεν είχαν πολλές νίκες στον 1ο γύρο και προσπαθούμε να κάνουμε έναν καλό 2ο γύρο».

Για το μέχρι πού φτάνουν οι φιλοδοξίες της ομάδας: «Πριν μια τετραετία-πενταετία η διοίκηση πήρε μια ομάδα που δεν υπήρχε πουθενά και την ξαναέστησε, με όλα τα τμήματα, έτσι ώστε να μπορέσει να ξαναμπεί στον “χάρτη” του μπάσκετ. Καταφέραμε μέσα σε μια πενταετία να βγούμε στη Γ’ Εθνική και φέτος στη National League 2. Είναι τρομερή η προσπάθεια. Πιστεύω ότι κάνουμε πάρα πολύ καλή δουλειά. Τα όνειρά μας είναι πάντα να φτάσουμε στις ψηλότερες κατηγορίες, στη Δράμα πάντα ονειρευόμαστε και θέλουμε να φτάσουμε μέχρι την Α1. Ο πρώτος μας στόχος, όμως, είναι να μείνουμε στην κατηγορία, γιατί με πολύ κόπο φτάσαμε εδώ. Και το αξίζουμε. Ο ΚΑΟΔ είναι μια ομάδα που αξίζει να έχει ομάδα στις εθνικές κατηγορίες».

Ο Τζίμης Κουστένης μίλησε:

Για το παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ: «Και ο ΚΑΟΔ και η Καβάλα πριν λίγα χρόνια ήταν στην Α1, είναι δύο ομάδες ιστορικές για την περιοχή της Μακεδονίας. Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη η οποία ουσιαστικά θα μας δώσει το πλεονέκτημα για τη φάση των play-out. Πιστεύω θα γίνει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι και ευελπιστούμε ότι στο τέλος θα είμαστε εμείς που θα χαμογελάσουμε περισσότερο».

Για το τι πρέπει να κάνουν για να κερδίσουν: «Έχουμε μια νεανική ομάδα, είχαμε και δύο προσθήκες που μας δίνουν μεγαλύτερο βάθος. Υπάρχει μεγάλη διάθεση, ενθουσιασμός, αλλά και απειρία. Παίζοντας με τα στοιχεία που μας διακρίνουν, την πιεστική μας άμυνα και τη γρήγορη μετάβαση στο tranistion, θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Η ομάδα της Δράμας έχει έμπειρα παιδιά, απέκτησε πρόσφατα τον Βουκίσεβιτς, έναν πολύ καλό παίκτη. Εκμεταλλευόμενη και την έδρα της θα προσπαθήσει κι αυτή για το καλύτερο δυνατό».

Για τον όμιλο στον οποίον βρίσκονται: «Παρακολουθούσα το μπάσκετ, αλλά δεν είχα την ευκαιρία να βλέπω δια ζώσης παιχνίδια του ομίλου. Υπάρχουν παραδοσιακές ομάδες, οι οποίες είναι πάρα πολύ καλές, πολύ καλά οργανωμένες και δουλεμένες απ’ τους προπονητές τους. Ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει τον 3ο όμιλο είναι πως τα παιχνίδια διέπονται πολύ απ’ την αθλητικότητα και τον δυναμισμό. Όλοι παίζουν πολύ δυνατά, οι έδρες παίζουν αρκετά σημαντικό ρόλο. Είναι ένας όμιλος στον οποίον, πέραν της τεχνικής, κυριαρχεί και η μπασκετική επαφή».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις απ’ την Καβάλα: «Εγώ είμαι σχεδόν έναν μήνα εδώ. Η ομάδα είναι νεανική, ως επί το πλείστον αποτελείται από παιδιά 20-22 ετών. Ο “κορμός” της ομάδας παίζει και στο πρωτάθλημα της under που έχουμε εδώ, όπου οι παίκτες αυτοί διαπρέπουν. Προσπαθούμε όλοι μαζί να ξεφύγουμε απ’ τις τελευταίες θέσεις, αλλά η εμπειρία δεν εξαγοράζεται, “περπατιέται”. Είναι νέα παιδιά, ταλαντούχα, με διάθεση και θέληση για προπόνηση. Οι συνθήκες είναι πάρα πολύ καλές, αλλά αυτό που μας λείπει είναι η εμπειρία. Αυτό μας στοιχίζει, ιδιαίτερα στα εκτός έδρας ματς, όπου στον όμιλό μας υπάρχουν αρκετά έμπειροι παίκτες».