Sfina TV

Καταβάλλεται η πρώτη δόση των 7,7 εκατ. ευρώ στις Ομοσπονδίες

Συντάκτης: Share:

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υφυπουργείου Αθλητισμού: 

Πρόκειται για την α’ δόση της τακτικής τους επιχορήγησης για το 2023, που ενέκρινε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Το τελικό ύψος της τακτικής επιχορήγησης για κάθε αθλητική Ομοσπονδία αναμένεται να προσδιοριστεί τις προσεχείς ημέρες, παρά την σημαντική καθυστέρηση αρκετών Ομοσπονδιών ως προς την αποστολή των απαραίτητων στοιχείων για τη δραστηριότητά τους εντός του 2022.

Παρά ταύτα, ολοκληρώνεται τάχιστα η απαραίτητη επεξεργασία τους από το αξιοκρατικό σύστημα αξιολόγησης ομοσπονδιών «Χίλων», στην 3η χρονιά εφαρμογής του.
Επιπλέον, εντός των προσεχών ημερών θα διανεμηθεί στις αθλητικές Ομοσπονδίες και το συνολικό ποσό των 9.150.000€ για την ενίσχυση όλων των Εθνικών μας ομάδων, κάθε φύλου και ηλικίας, από τον μόνιμο μηχανισμό χρηματοδότησης του αθλητισμού μας, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών των τυχερών παιγνίων.
Στις Εθνικές Ομάδες που αντιστοιχούν σε Ολυμπιακές Ομοσπονδίες κατανέμεται το 80% (7.320.000€) και από 457.500€ (5%) στις Εθνικές Ομάδες που αντιστοιχούν σε μη Ολυμπιακές Ομοσπονδίες και σε Παραολυμπιακές Ομοσπονδίες.

Επίσης, από 457.500€ θα καταβληθούν τόσο στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, για την προολυμπιακή προετοιμασία, όσο και στην Ελληνική ΠαραΟλυμπιακή Επιτροπή, για την παραΠροολυμπιακή προετοιμασία.

Υπενθυμίζεται ότι το 2022 καταβλήθηκαν σε Ομοσπονδίες, ΕΟΕ και ΕΠΕ συνολικά ποσά 24.778.233€, ως τακτική επιχορήγηση και ενίσχυσή τους από τον μόνιμο μηχανισμό χρηματοδότησης του αθλητισμού μας, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών των τυχερών παιγνίων.