ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για Ρέντη: «Οι αρχηγοί φυγαδεύτηκαν με την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού»!

Συντάκτης: Share:

Στο Διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ αναφέρεται πως οι ηγέτες της «Εγκληματικής» φυγαδεύτηκαν με τα μέλη της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού, ενώ ο νυν πρόεδρος του “ερασιτέχνη” Ολυμπιακού Μιχάλης Κουντούρης τσακωνόταν με τους αστυνομικούς λόγω των προσαγωγών που διατάχθηκαν για τους οπαδούς!

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες που καταθέτουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες για την υπόθεση των επεισοδίων στο Κλειστό του Ρέντη της 7ης Δεκέμβριο του 2023, που κόστισαν την ζωή στον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη, όπως φαίνεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με έναν εκ των τριών, στην κατάθεση που έδωσαν, κάποιοι από τους ηγέτες της «Εγκληματικής Οργάνωσης» κατάφεραν να φυγαδευτούν μαζί με τα μέλη της ομάδας βόλεϊ (!!!) του Ολυμπιακού, την ώρα που ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης τσακωνόταν με αστυνομικό, διότι δεν ήθελε να προσαχθούν οι χούλιγκαν.

Πιο συγκεκριμένα στην κατάθεση αναφέρεται: «Το βράδυ της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη είδα τον πρόεδρο του ερασιτέχνη Ολυμπιακού Μιχάλη Κουντούρη να τσακώνεται με έναν αστυνομικό γιατί δεν ήθελε να πάνε οι οπαδοί του Ολυμπιακού προσαγωγή», αναφέρει αρχικά ο προστατευόμενος μάρτυρας.

Σε άλλο σημείο μάλιστα, εξηγεί τον τρόπο που κάποιοι από τους κατηγορούμενους κατάφεραν να αποφύγουν την προσαγωγή: «Σε όλους τους αγώνες του Ολυμπιακού ο Ιωσήφ βρίσκεται με καρτελάκι στον αγωνιστικό χώρο. Μαζί με άλλους δυο, τον Κιάτο και τον Μάριο, μετά τα επεισόδια στο Ρέντη, δεν προσήχθησαν μαζί με όλους εμάς και όπως άκουσα να συζητιέται αργότερα φυγαδεύτηκαν μαζί με την αποστολή της ομάδας του Ολυμπιακού.

Επειδή πηγαίνω αρκετά χρόνια στο γήπεδο, αυτοί οι τρεις μαζί με κάποιους άλλους είναι τα άτομα που ασχολούνται ενεργά με τη Θύρα 7, είναι σχεδόν σε όλους τους αγώνες του Ολυμπιακού στα περισσότερα αθλήματα.

Συνήθως κάθονται εντός του αγωνιστικού χώρου, κάποιοι φοράνε καρτελάκι και παίρνουν αποφάσεις τόσο για την οργάνωση της κερκίδας με συνθήματα, πανό κλπ όσο και για τα μεγάλα επεισόδια που πρόκειται να συμβούν.

Εννοώ ότι σε επεισόδια που έχουν συμβεί είτε με την αστυνομία, είτε με αντίπαλους οπαδούς, αυτοί είναι που θα έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο σχετικά με τον τρόπο και τον χρόνο που θα πραγματοποιηθούν οι επιθέσεις».

Υπενθυμίζουμε ότι το βράδυ των επεισοδίων, η ΕΛ.ΑΣ είχε διατάξει να αποχωρήσουν από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» μόνο οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και 15 μέλη κάθε ομάδας, ωστόσο φαίνεται ότι αυτό δεν ήταν αρκετό, ώστε να αποτραπεί η διαφυγή υπόπτων, αφού σύμφωνα με τους προστατευόμενους μάρτυρες φαίνεται πως αυτοί κατάφεραν να φυγαδευτούν προφανώς ντυμένοι με τα ρούχα της ομάδας, μαζί με τους παίκτες βόλεϊ του Ολυμπιακού, οι οποίοι εκείνο το βράδυ αποχώρησαν από το γήπεδο του Ρέντη με ιδιωτικά αυτοκίνητα και όχι με πούλμαν ομαδικά.