384 νέοι θάνατοι στην Βρετανία το τελευταίο 24ωρο

Συντάκτης: Share:

Ακόμη  384 θανάτους από κορωνoϊό μετράει το τελευταίο εικοσιτετράωρο η Βρετανία, με τον τραγικό απολογισμό να φτάνει πλέον σε 33.998 νεκρούς.

 

Ωστόσο, η χώρα την τελευταία εβδομάδα βλέπει πτώση 13% στους νοσηλευόμενους, κάτι που δημιουργεί ελπίδες.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Ματ Χάνκοκ, η χώρα έχει ξεπεράσει την κορύφωση της πανδημίας και ο αριθμός θανάτων μειώνεται καθημερινά, με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να προχωρήσει στο τρίτο επίπεδο του συναγερμού για τον κοροναϊό.

 

Βέβαια, φρένο στην… ελπίδα βάζει η είδηση αύξησης του R0 της χώρας. Πρόκειται για τον ρυθμό αναπαραγωγής του φονικού ιού.

 

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια ιατρική επικεφαλής της Αγγλίας, Τζένι Χάρις, δήλωσε ότι ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού υπολογίζεται αυτή τη στιγμή μεταξύ του 0,7 και του 1. Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινωθεί ότι το R0 ήταν μεταξύ 0,5 και 0,9.

 

Αναφέρθηκε στα στοιχεία του ONS ότι περίπου 148.000 άτομα στην Αγγλία υπολογίζεται ότι είχαν τον ιό κατά το διάστημα από τις 27 Απριλίου έως τις 10 Απριλίου, αριθμός που αντιστοιχεί κατά μέσο όρο στο 0,27% του πληθυσμού της χώρας.

 

Η Χάρις σημείωσε ότι παρά την μεγάλη αύξηση του αριθμού των διαγνωστικών εξετάσεων, ο αριθμός των νέων περιστατικών συνεχίζει να μειώνεται, όπως επίσης οι εισαγωγές σε νοσοκομεία και οι θάνατοι σε όλους τους χώρους. Τόνισε ακόμη ότι χρησιμοποιείται μόνο το 19% των κλινών στις μονάδες εντατικής.

Τεστ σε όλους τους ενοίκους και το προσωπικό των κέντρων φροντίδας

 

Όλοι οι ένοικοι και το προσωπικό των κέντρων φροντίδας της Αγγλίας θα έχουν κάνει τη διαγνωστική εξέταση για τον κοροναϊό μέχρι τον Ιούνιο, ενώ σε κάθε κέντρο θα οριστεί ένας κλινικός υπεύθυνος, και θα γίνονται καθημερινές αξιολογήσεις για την κατάσταση στους χώρους αυτούς, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, στη σημερινή ενημέρωση της κυβέρνησης για την πανδημία.

 

Όπως είπε, όλοι οι ένοικοι και το προσωπικό των κέντρων φροντίδας, είτε έχουν συμπτώματα είτε όχι, εξετάζονται ήδη, και μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν εξεταστεί όλοι.

 

Επικαλούμενος στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS) δήλωσε ότι τον Απρίλιο πέθαναν 31.203 άνθρωποι σε κέντρα φροντίδας, εκ των οποίων οι 11.560 είχαν κοροναϊό, αλλά και ότι τα δύο τρίτα των κέντρων (64%) δεν είχαν καθόλου περιστατικά.

 

Πηγή: www.in.gr