Αϊσέ Ιμάμ: “Δεν ξέρετε πως είναι να βάζεις ελληνική σημαία στα Πομακοχώρια”

Συντάκτης: Share:

Η εξομολόγηση μιας Πομάκας που εναντιώνεται στο τουρκικό Προξενείο.

 

«Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά λάθη, όμως δεν ξέρετε πως είναι να βάζεις στο μπαλκόνι σου -στα Πομακοχώρια- την Ελληνική σημαία. Να είσαι ενάντια σ’ όλο το χωριό. Ενάντια στο Τουρκικό Προξενείο. Ενάντια σε αυτούς “που το παίζουν” Τούρκοι», γράφει η Αϊσέ Ιμάμ από τα Πομακοχώρια Ξάνθη, σύμφωνα με άρθρο από fonirodopis.gr

 

Η Αισέ είναι απ’ τα Πομακοχώρια Ξάνθης. Το κείμενο δημοσίευσης που έγραψε στο facebook το κοροϊδεύουν. Δύσκολα διαβάζεται. Όχι τόσο για τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη. Όσο για τον κόμπο που προκαλεί στον λαιμό. Πλημμυρίζει όμως από ανθρώπινη περηφάνια. Σ’ ένα τόπο που οι Πομάκοι μαθητές, καλούνται να μάθουν στα σχολεία και να μιλούν στη ζωή τους Πομάκικα, Τουρκικά, Ελληνικά, Αραβικά, αλλά και Αγγλικά. Η Αισέ αναφέρει:

 

«…. Εσείς συνεχίζετε να με κοροϊδεύετε ότι δεν ξέρω να γράφω. Εσείς όμως δεν ξέρετε πως είναι να βάζεις στο μπαλκόνι σου -στα Πομακοχώρια- την Ελληνική σημαία. Να είσαι ενάντια σ’ όλο το χωριό. Ενάντια στο Τουρκικό Προξενείο. Ενάντια σε αυτούς «που το παίζουν» Τούρκοι, μόνο και μόνο να παίρνουν χρήματα, δύναμη και «προνόμια».

 

“Εγώ λοιπόν που κοροϊδεύετε ήρθα αντιμέτωπη μ’ όλη την Θράκη. Γιατί εσείς δεν ξέρετε τι είναι στην δική μας κοινωνία, να είσαι Πομάκα μουσουλμάνα χωρισμένη και με παιδί… Να κρεμάσει γυναίκα στο χωριό την Ελληνική σημαία στο μπαλκόνι της. Να το πληρώνω καθημερινά με τη ζωή μου και τη ζωή του γιου μου. Να έχω μάθει όσο κανείς τις λέξεις ρατσισμός, μπούλινγκ, λεκτική και σωματική κακοποίηση. Να μου κάνουν συνέχεια μηνύσεις, προσβολές. Να με έχουν οδηγήσει στη φτώχεια και στην ανέχεια, γιατί κανείς δεν δίνει δουλειά, ούτε βοήθεια, ούτε συναναστροφή μαζί μας.

 

“Εγώ τολμώ να λέω σε όλους: Εμένα με λένε Αισέ Ιμάμ. Σε όποιον αρέσει! Τολμώ να λέω ότι είμαι Ελληνίδα και δεν φοβάμαι. Μακάρι κάποιος να μπορούσε να δει τον κόσμο μέσα από τα δικά μου μάτια. Αυτή η χώρα ανήκει και σε μένα και θέλω να ανήκει και στα δικά μου παιδιά και εγγόνια…»

 

Αυτο εσης που με κορεηδεβετε οτη κανο ορθογραφηκα λαθη οταν ηρθα εδο το 2017 5 /7 και οταν εβαλα την ελληνηκη σημεα εγο δεν ηρθα μονο εναντια στο χοριο μου ηρθα εναντια στη τουρκηκη πρεσβια κομοτηνης και σε ολους αυτους που το πεζουν τουρκη ταχα μου που στην οσια δεν ηνε απλα τα περνουν απο κη και αποκτησαν δηναμη με χρημα τουρκιας ηρθα λιπον ανδημετοπη με ολη την θρακη σχεδον ξερης τη σημενη πομακα μουσουλμανα γηνεκα μονη με ενα πεδη ηταν θανατος γιαυτους γηνεκα να βαλα σημεα και μαληστα χορησμενη δεν εχη ακουστη πουθενα στα χρονηκα εγο ομος το εκανα και οχη μονο το πληροσα μετη ζοημου εμενα κκαι του γιομου επηθεση ρασησμος μποληνγ κακοποιοιση με λογια και το χηροτερο επηθεση σε μενα προσοπηκα μεχρη νοσοκομιο μεχρη και σημερα ολη δεν εινε εση στο χοριο μου αλα εγο εχο δηενεη ελληνηκο εληνηκοτατο και σε οπιον αρεση εγο και το πεδη μου ημαστε η μονη που μηλα με μητρηκη γλοσα ελληνηκα σε ολο το χοριο και αυτο τους πηραζη μου εκαναν πολα ουτε μπορητε να θανταστητε και εγο στο σπητη του πατερα μου ηρθα πουθενα αλου μου εκαναν μηνησης μου εκαναν προσθορες χονδρες μαληστα χρημα καλο με οδηγησαν στη θτοχια και ποτες δεν το εβαλα κατο οπος ηπα εγο ειμε ελληνηδα και θα παραμηνο εση παντα τορα οτη εσπηραν αυτο θα θερησο τη νομηζαν επηδη ειμε γηνεκα πρεπη να φοβαμε ε οχη αισε ιμαμ τη λεξη φοβος δεν τη γνορηζη καν εγο εδο ειμε ασ ερθουν ενα θασα πο μοναχα μακαρη να μπορουσατε ναδητε μεδα απτα δηκαμου ματια και καρδια το πος νιοθιο εγο γιατην ελλαδα μου εχο καταθερη πολα που αυτο εινε δουλια της κηβερνησης και οχη δηκημου αλα εχουμε προδοτες κηβερνηση αυτη η χορα μου ανηκη και θελο να ανηκη και στα εγονιαμου τορα τοτη λεη ο καθενας δηκοτου προβλημα εμενα δεν με αθορα ουτε με νιαζη εγο αυτη ειμε