Αμβρόσιος για Τσίπρα: “Αίσχος, είναι βαπτισμένος και πολεμά την εκκλησία”

Συντάκτης: Share:

Την απόφαση του να μην αποχωρήσει τελικά από την θέση του Μητροπολίτη Αιγιαλείας γνωστοποίησε ο Αμβρόσιος, έχοντας πάρει και την συμβουλή-όπως ο ίδιος υποστήριξε- της Παναγίας της Τρυπητής, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση κατά του Πρωθυπουργού της χώρας, Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων:

«Ενώ κάνει τον άθεο, πολεμάει την Εκκλησία, πηγαίνει στην Χάλκη, ανάβει κερί, εκκλησιάζεται. Τι υποκρισίες είναι αυτές, ας ξεκαθαρίσει τι θέλει. Εάν πιστεύει, ας γίνει καλός χριστιανός, να ενταχθεί στην Εκκλησία, να βαφτίσει τα παιδιά του κ.λπ. Δεν μπορεί από την μία να κάνει τον άθεο κι από την άλλη να πηγαίνει π.χ. στα Θεοφάνεια. Αν είναι άθεος, να το ξέρουμε. Να πολεμήσουμε έναν άθεο. Αλλά έναν χριστιανό βαπτισμένο που κάνει τον άθεο, δεν μπορώ να τον δεχθώ. Και θα ήθελα να παρακαλέσω την Ιεραρχία της Εκκλησίας, επιτέλους κάποια στιγμή να ενεργοποιηθεί, να δει ότι χάνεται το σύμπαν»

«Ο Χριστός μας διώκεται! Με βήμα σημειωτόν η Ορθόδοξος Χριστιανική Ελλάδα μας απομακρύνεται από την αγκαλιά τού Σωτήρος Χριστού! Ο Ιερός Εφημεριακός Κλήρος οδηγείται εις το εκτελεστικό απόσπασμα! Οι υπέρμαχοι της αρετής, της αγιότητος και της ελευθερίας ρίχνονται στον Καιάδα! Αίσχος, κύριε Πρωθυπουργέ! Έλληνες Κληρικοί, ξεσηκωθείτε! Πάρτε τα λάβαρα της αντιστάσεως στα χέρια σας!».

Δείτε Επίσης

Scroll Up