Ανακοίνωση ΟΑΣΘ: Ανθρώπινο λάθος στο ατύχημα με λεωφορείο στην Καλαμαριά

Συντάκτης: Share:

Για «ανθρώπινο λάθος» κάνει λόγο ο Οργανισμός – Ανακοίνωση για τα δύο τροχαία ατυχήματα που έγιναν σήμερα

Ανακοίνωση σχετικά με τα δύο τροχαία ατυχήματα τα οποία σημειώθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη και στα οποία ενεπλάκησαν και λεωφορεία του ΟΑΣΘ, εξέδωσε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα του πρωινού ατυχήματος στην Καλαμαριά, ο ΟΑΣΘ κάνει λόγο για ανθρώπινο λάθος και τονίζει ότι οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα «θα διερευνηθούν από ειδική επιτροπή και, εφόσον υπάρχουν ευθύνες, θα επιβληθούν κυρώσεις».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί σημειώθηκε ατύχημα στην οδό Βρυούλων στην Καλαμαριά όταν ένα ακυβέρνητο λεωφορείο του ΟΑΣΘ έπεσε πάνω σε ταξί και στη συνέχεια πάνω σε δέντρα στο δρόμο (δείτε εδώ και εδώ), ενώ το μεσημέρι σημειώθηκε άλλο ατύχημα κατά το οποίο δύο ΙΧ συγκρούστηκαν μεταξύ τους και το ένα από αυτά έπεσε πάνω σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ στα Μετέωρα (δείτε εδώ).

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΘ αναφέρει:

Δύο ατυχήματα, με εμπλοκή λεωφορείων του ΟΑΣΘ, σημειώθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, χωρίς ευτυχώς κάποιον σοβαρό τραυματισμό.

Το πρώτο έγινε στην Καλαμαριά, στις 6.15 το πρωί, όταν λεωφορείο της γραμμής 4, που εκτελεί το δρομολόγιο Καλαμαριά – Χαριλάου, συγκρούστηκε με ταξί στην οδό Βρυούλων. Το λεωφορείο, στο οποίο την ώρα του ατυχήματος δεν επέβαιναν επιβάτες, έπεσε στη συνέχεια σε πινακίδα οδοσήμανσης και σε δέντρα.

Από το ατύχημα δεν υπήρξε τραυματισμός επιβάτη, περαστικού ή διερχόμενου οδηγού. Ωστόσο, ο οδηγός του λεωφορείου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.

Αιτία του ατυχήματος φαίνεται να είναι ανθρώπινο λάθος, ωστόσο, όπως συμβαίνει πάντοτε, οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη, θα διερευνηθούν από ειδική επιτροπή και, εφόσον υπάρχουν ευθύνες, θα επιβληθούν κυρώσεις.

Το δεύτερο ατύχημα σημειώθηκε ένα τέταρτο πριν από τις 11 το πρωί, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε σταθμευμένο λεωφορείο της γραμμής 25, που εκτελεί το δρομολόγιο Νεάπολη – Βενιζέλου, ενώ αυτό ήταν σταματημένο στον τερματικό σταθμό της Νεάπολης. Στο λεωφορείο δεν επέβαιναν επιβάτες και δεν υπήρξε τραυματισμός επιβάτη ή εργαζόμενου στον ΟΑΣΘ, ωστόσο το Ι.Χ. ανετράπη.