Απίστευτο: Ιερέας έριξε βιτριόλι σε επτά μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη.

Συντάκτης: Share:

Ένα ασύλληπτο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Μονή Πετράκη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ιερέας που δικαζόταν για αδίκημα και επρόκειτο να καθαιρεθεί, έριξε καυστικό υγρό, κατά πάσα πιθανότητα βιτριόλι, σε επτά μητροπολίτες, εκ των οποίων οι τέσσερις μεταφέρθηκαν στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο και οι τρεις στο ΚΑΤ.

Κάποιοι εξ αυτών φέρουν σοβαρά τραύματα, ωστόσο δεν φαίνεται να διατρέχουν κίνδυνο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θύματα της επίθεσης με το καυστικό υγρό είναι ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας, Νικόδημος, ο Μητροπολίτης Άρτας, Καλλίνικος, ο Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως Ανδρέας, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, Διονύσιος Δ’, ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Κύριλλος, και ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Αντώνιος.

Ο εν λόγω ιερέας που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, ήταν κατηγορούμενος σε Συνοδικό Δικαστήριο. Τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα, ωστόσο πηγές αναφέρουν ότι επρόκειτο να καθαιρεθεί από το Συνοδικό Δικαστήριο.

Ο δράστης, είχε μαζί του ένα μπουκαλάκι με οξύ, το οποίο έριξε κατά των μητροπολιτών στα χέρια και στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού.

Εκτός από τους μητροπολίτες θύμα της επίθεσης είναι κι ένας αστυνομικός που άκουσε τις φωνές των μητροπολιτών κι έσπευσε να συλλάβει τον ιερέα, ωστόσο στην προσπάθειά του να τον ακινητοποιήσει τραυματίστηκε από το καυστικό υγρό.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι υπήρξε τραυματισμός και δύο ακόμη ατόμων.

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ βρίσκονται στο σημείο, ενώ επί τόπου έσπευσαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Το σημείο έχει αποκλειστεί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης συνελήφθη, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Πηγή:zougla.gr