ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: “Φρένο” σε τεράστια επένδυση του Ιβάν Σαββίδη στη Β. Ελλάδα, λόγω… γραφειοκρατίας!!

Συντάκτης: Share:

Τον Σεπτέμβριο του 2018 είχε γίνει γνωστή η είδηση ότι η Atlantis Pak, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες της ρωσικής βιομηχανίας συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, προτίθεται να δημιουργήσει εργοστάσιο στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι υπεύθυνοι της Atlantis Pak, του μεγαλύτερου κατασκευαστή πλαστικών κελυφών στον κόσμο, έκριναν σκόπιμη τη λειτουργία εργοστασίου στη χώρα μας για να προμηθεύουν πελάτες τους, που δραστηριοποιούνται στα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική.

Τους επόμενους μήνες οι άνθρωποι της Atlantis Pak δρομολόγησαν την υλοποίηση του επενδυτικού τους πλάνου. Εντοπίστηκε το ιδανικό σημείο για την λειτουργία του εργοστασίου σε νομό της Κεντρικής Μακεδονίας. Δυστυχώς για τους ίδιους και για τη χώρα μας τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα υπολόγισαν. Η λειτουργία του εργοστασίου «σκόνταψε» σε γραφειοκρατικές κωλυσιεργίες. Πρόσφατα, διεθνής εταιρεία συμβούλων εισηγήθηκε στον Ιβάν Σαββίδη να μην χάσει άλλο χρόνο και να στήσει το εργοστάσιο της Atlantis Pak στα Σκόπια. Αν οι αρμόδιοι δεν αντιδράσουν άμεσα η Βόρεια Ελλάδα θα χάσει μία σημαντική επένδυση που θα προσφέρει, εκτός των άλλων, μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας σε μία περίοδο οικονομικής ύφεσης.

Η ταυτότητα της Atlantis Pak

Η Atlantis Pak ιδρύθηκε το 1993 και τα γραφεία καθώς και το κεντρικό εργοστάσιο παραγωγής της βρίσκονται στην περιοχή του Ροστόφ, σε μία έκταση 19 εκταρίων. Τα προϊόντα της είναι κυρίως πλαστικά περιβλήματα που χρησιμοποιούν οι τυροκομικές επιχειρήσεις καθώς και οι βιομηχανίες επεξεργασίας κρέατος, θερμοσυρρικνούμενες σακούλες κενού, μεμβράνες φραγμού, καθώς και ετικέτες.

Τα προϊόντα της εξάγονται σε 91 χώρες. Απασχολεί περίπου 2700 εργαζόμενους. Το 2019 οι καθαρές πωλήσεις της ανήλθαν σε 9,1 δισεκατομμύρια ρούβλια. Οι συνολικές πληρωμές φόρου και τελωνείων της LLC PKF Atlantis Pak ανήλθαν σε 1,45 δισεκατομμύρια ρούβλια. Η εταιρεία έχει πάνω από 2.500 πελάτες σε όλον τον κόσμο και θεωρείται η κορυφαία παγκοσμίως στον κλάδο της. Πριν από λίγες ημέρες συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τις κορυφαίες επιχειρήσεις της ρωσικής οικονομίας στον τομέα της Βιομηχανίας και του Εμπορίου.

Ανήκει στην Όμιλο Agrocom Group LLC, τον οποίο συγκρότησε ο Ιβάν Σαββίδης το 2004. Πρόκειται για έναν όμιλο εταιρειών που κατέχει περιουσιακά στοιχεία στη βιομηχανία τροφίμων, τον γεωργικό τομέα, τη βιομηχανία συσκευασίας και το λιανικό εμπόριο.