ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος είναι πίσω από αυτούς που θέλουν να πάρουν τη NOVA; Μήπως είναι…

Συντάκτης: Share:

Σφήνα της BC Partners του Νίκου Σταθόπουλου στην Duet Private Equity για τον έλεγχο της Forthnet-Nova μετά τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την Alter Ego.

Νέα πρόταση για την εξαγορά των δανείων της Forthnet έλαβαν την περασμένη Παρασκευή οι πιστώτριες τράπεζες σύμφωνα με όσα αναφέρει η Καθημερινή. Πρόκειται για πρόταση που έρχεται στο προσκήνιο μετά την απόσυρση του Βαγγέλη Μαρινάκη και της Alter Ego.

 

Forthnet-Nova μετά τον Μαρινάκη - Ποιος είναι ο Σταθόπουλος που μπήκε σφήνα στην Duet

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, μετά το βρετανικό επενδυτικό κεφάλαιο Duet Private Equity, η σερβική τηλεπικοινωνιακή εταιρία United Group έβαλε στο τραπέζι ανάλογου ύψους και αρχιτεκτονικής πρόταση.

Η πρόταση της Duet φέρεται να είναι στα επίπεδα των 41 εκατομμυρίων ευρώ για την εξαγορά δανείων της τάξης των 310 εκατομμυρίων ευρώ περίπου της Forthnet. Σε αυτά περιλαμβάνεται μετατρέψιμο ομολογιακό που δίδει τη δυνατότητα στον αγοραστή να ελέγξει έως και το 40% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου σε περίπτωση εξάσκησής του.

Η United Group είναι όμιλος με παρουσία σε επτά χώρες της ανατολικής Ευρώπης και δραστηριότητες στην κινητή και σταθερή τηλεφωνία, την συνδρομητική τηλεόραση και το internet. Μόλις πέρυσι εξαγοράστηκε από όχημα συμφερόντων της BC Partners, του μεγαλύτερου δηλαδή ευρωπαϊκού ιδιωτικού επενδυτικού κεφαλαίου.

Ποιος είναι ο Σταθόπουλος

Επικεφαλής της BC Partners, η οποία είχε καταθέσει στα τέλη του 2019 και πρόταση για την εξαγορά της Wind σε μια διαδικασία που de facto ματαιώθηκε, είναι ο Νίκος Σταθόπουλος. Ο Έλληνας fund manager, που διακρίθηκε τον Δεκέμβριο ως ένας από τους 50 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στις ευρωπαϊκές αγορές. Σε δηλώσεις του στην «Κ» στα τέλη του 2019 έχει τονίσει πως το ενδιαφέρον της BCP για την Ελλάδα εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική για τη νοτιοανατολική Ευρώπη. Η United Group που εξαγοράστηκε πέρυσι σε μια συναλλαγή αξίας 2,568 δισεκατομμυρίων ευρώ, απέκτησε εσχάτως και τη Vivacom. Τη μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή της Βουλγαρίας, η οποία με τη σειρά της έχει εξαγοράσει την Telekom Albania από τον ΟΤΕ. Στο χαρτοφυλάκιο της BC Partners βρίσκεται και η κροατική Tele2 πάλι υπό την ομπρέλα της United. Μαζί με τις παραπάνω τηλεπικοινωνιακές στα Βαλκάνια, η BC Partners κατέχει συνολικά στην Ευρώπη θέσεις σε 15 ομίλους σε επτά χώρες, ενώ έχει άλλες τρεις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και μέσων μαζικής ενημέρωσης στις ΗΠΑ.

 

Μετά τον Μαρινάκη

Η διελκυστίνδα μεταξύ Duet Private Equity και BC Partners έρχεται μετά την απόσυρση από την διαδικασία εξαγοράς της Forthnet της Alter Ego συμφερόντων του ομίλου Μαρινάκη. Το επίσημο ενδιαφέρον της Duet για την Forthnet προς τις τράπεζες είχε διατυπωθεί τον Ιανουάριο αλλά οι συζητήσεις δεν προχώρησαν εξαιτίας της περιόδου αποκλειστικότητας που είχε δοθεί στην Alter Ego. Η επιστολή της Alter Ego προς τις τράπεζες στις 11 Μαρτίου με την οποία απέσυρε το ενδιαφέρον της έφερε στο προσκήνιο την Duet. Τώρα όμως εμφανίζεται ως «σφήνα» η, κατά πολύ μεγαλύτερη σε κεφάλαια υπό διαχείριση, BC Partners.

Scroll Up