Βαρύ το πένθος στην  Ιταλία : Τριάντα ένας γιατροί πέθαναν – Προβλήματα σε οίκους ευγηρίας

Συντάκτης: Share:

Βαρύς και αβάσταχτος είναι ο πόνος  στην γειτονική μας Ιταλία η οποία θρηνεί πάνω απο 7,5 χιλιάδες συνανθρώπους μας  μεταξύ δε αυτών και  31 γιατρών που  έχασαν, έως τώρα, την ζωή τους από  την πανδημία του  κοροναϊού στον βωμό του ιερού καθήκοντος . 

.Δεκαεπτά ήταν οικογενειακοί γιατροί, όπως έκαναν γνωστό οι αρχές. Στο μεταξύ, στο νοσοκομείο Σαν Καμίλο της Ρώμης, έξι γιατροί έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον ιό, ενώ στην καθολική πολυκλινική Τζεμέλι της ιταλικής πρωτεύουσας, ολοκληρώνεται η πειραματική φάση ενός τεστ που θα προσφέρει ταχεία απάντηση.

Σε καραντίνα χωριό έξω από τη Ρώμη

Στο χωριό Νέρολα, στην περιοχή Σαμπίνα, έξω από την Ρώμη, εβδομήντα δυο κάτοικοι έχουν νοσήσει και απόψε αποφασίστηκε η δημιουργία «κόκκινης ζώνης», με απαγόρευση εξόδου και εισόδου από το χωριό.

 

Στο δε λιμάνι της Τσιβιταβέκια, εξήντα χιλιόμετρα έξω από την Ρώμη, σαράντα άτομα που βρίσκονται σε οίκο ευγηρίας είναι θετικά στον ιό και το κτήριο μετατράπηκε σε «κέντρο για την καταπολέμηση του covid 19».

 

Σε απομόνωση σειρά οίκων ευγηρίας

Σε απομόνωση έχει τεθεί και σειρά οίκων ευγηρίας στην περιφέρεια της Σικελίας.

 

Όλοι οι ιταλοί γιατροί ζητούν να υποβληθούν το γρηγορότερο δυνατό σε τεστ για την ανίχνευση του ιού, ώστε να μην μεταδώσουν, άθελά τους, τον κοροναϊό σε αμέτρητους ασθενείς. Κάτι που μπορεί να συνέβη, σε κάποιες περιπτώσεις, τις περασμένες εβδομάδες.

 

Τεστ σε περισσότερους πολίτες ζητούν 20 δήμαρχοι

Το αίτημα μαζικής πραγματοποίησης τεστ σε όσους περισσότερους πολίτες γίνεται, προβάλλουν απόψε και πάνω από είκοσι δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής του Μπέργκαμο, στην Λομβαρδία, η οποία επλήγη όσο καμία άλλη από τον ιό.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll Up