Βρετανός υπουργός Μεταφορών: «Μην κλείνετε καλοκαιρινές διακοπές»

Συντάκτης: Share:

Να καθυστερήσουν τις κρατήσεις των καλοκαιρινών διακοπών τους μέχρι να ξεκαθαρίσει η πορεία του Covid-19, προέτρεψε σήμερα τους πολίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς.

 

Ο ίδιος, παραδέχθηκε πως ένα σχέδιο εξόδου από το lockdown, που έχει επιβληθεί λόγω της πανδημίας του Covid-19, δεν προβλέπεται να τεθεί σε εφαρμογή πριν περάσουν δύο εβδομάδες. Την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 7 του επόμενου μήνα.

 

Αίσθηση και αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του υπουργού πως ούτε ο ίδιος σκοπεύει να κάνει τώρα κράτηση για καλοκαιρινές διακοπές. Μιλώντας σήμερα στο Radio 4 του BBC ο Σαπς είπε: «Δεν θα έκλεινα καλοκαιρινές διακοπές, ας το θέσουμε έτσι», όταν ρωτήθηκε αν ο ίδιος θα έκανε κράτηση για το καλοκαίρι αυτή την περίοδο.

 

Ο υπουργός Μεταφορών αποκάλυψε, επίσης, πως η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους ειδικούς επιστήμονες να παρουσιάσουν έκθεση με τις απόψεις τους για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων μέσα σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων.

 

Πάντως, οι δηλώσεις Σαπς προκάλεσαν αντιδράσεις σε φορείς της τουριστικής βιομηχανίας στη Βρετανία. Εκπρόσωπος της Ένωσης Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ABTA), δήλωσε: «Ήταν ένα απερίσκεπτο σχόλιο, που δεν βασιζόταν σε κανένα στοιχείο σχετικά με όσα γνωρίζουμε σήμερα για το μέλλον της πανδημίας, αλλά αυτό δείχνει απόλυτη έλλειψη σεβασμού στην τουριστική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου, στις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που απασχολούνται σε αυτή και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην τρέχουσα κρίση. Θα ήταν καλύτερα, αν η κυβέρνηση εστίαζε στη λήψη των απαραίτητων μέτρων για να στηρίξει τον τομέα, παρά να υπονομεύει την εμπιστοσύνη σε αυτόν».

 

Την ίδια στιγμή ο νέος ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, κατηγόρησε τον υπουργό Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ, ο οποίος αντικαθιστά τον πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, που αναρρώνει από τον Covid-19, για «δισταγμό» να υπογράψει ένα σχέδιο εξόδου από τα περιοριστικά μέτρα για την εξάπλωση της πανδημίας, τα οποία αναμένεται να πλήξουν ανεπανόρθωτα την οικονομία.

Πηγή: Protothema.gr